eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Megtörte hallgatását az MSZP pénztárnoka

Puch László, az MSZP pénztárnoka interjút adott az Index internetes portálnak. Kérdésre válaszolva kijelentette, hogy nem ő szivárogtatta ki Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszédét és tagadta azt is, hogy az MSZP pénzt adott volna az MDF választási kampányára.

Puch László 1998. óta pénztárnok az MSZP-ben. A ritkán nyilatkozó politikus most az Indexnek adott interjúban tagadta, hogy hűvös lenne a viszonya Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, akit a hétvégi kongresszusán bizonyosan elnökévé választ a párt.

Megfogalmazása szerint arra sem emlékszik, hogy az autópálya-építések kapcsán konfliktusa lett volna Kóka János gazdasági miniszterrel. Puch László megerősítette, hogy pozíciója megmarad az alapszabály-módosítás után is.

Közlése szerint az MSZP valószínűleg a VII. kerületi István utcába költözik. A Köztársaság téri székházat eladják, az új épületet pedig lízingelik vagy megvásárolják.

Az interjúból kiderül, hogy Puch László korábban több ajánlatot kapott, hogy vállaljon kormányzati szerepet. Szívesen dolgozott volna a Gazdasági Minisztériumban, de végül a pártfeladatok jobban izgatták.

Az MSZP pénztárnoka egyetért az SZDSZ-szel abban, hogy a pártfinanszírozás átalakítása elkerülhetetlen. Szerinte azt az elvi kérdést kell eldönteni, hogy a teljes költséget vállalja-e az állam, és ha igen, akkor milyen feltételekkel.

Puch László a német mintát tartja a legjobbnak, amely szerint a költségvetés a választási eredmények függvényében minden leadott voks után egy bizonyos összeget visszaoszt.

Arra a kérdésre, hogy ki az MSZP legnagyobb támogatója, Puch László azt válaszolta, hogy mindenki, aki az MSZP-ben valamilyen tisztséget betölt, jövedelmének tizenöt százalékát a pártnak adja. Sokan érzelmi okokból tesznek szívességet az MSZP-nek. Puch szerint az új párttörvény azt is tisztázná, hogy ezeket piaci áron kell elszámolni.

A politikus szerint nem igaz, hogy az MSZP finanszírozta az MDF választási kampányát, és az sem, hogy a párt pénzt kapott a Strabagtól.

A párt belső ügyeiről szólva közölte, hogy a "baranyai lobbi" befolyása mára meggyengült, a Baloldali Önkormányzati Közösségé viszont megerősödött.

Puch László hazugságnak tartja, hogy ő szivárogtatta ki a kormányfő balatonőszödi beszédét. Úgy látja, hogy ha reformok sikeresek lesznek, akkor Gyurcsány Ferenccel is nekifuthatnak a 2010-es választásnak.

Teljes interjú itt!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×