eur:
385.55
usd:
355.36
bux:
67785.96
2024. május 21. kedd Konstantin

Veres: most szűrik ki a potyautasokat az egészségügyben

Összesen 3,5 millió elektronikus bevallás érkezett az adóhatósághoz február 15-ig - közölte a pénzügyminiszter. Veres János elmondta azt is: az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) most vizsgálja a társadalombiztosítási jogviszonyok meglétét.

Veres János az idei évtől kötelezővé tett elektronikus adóbevallást értékelve úgy fogalmazott: az adóbevallás digitalizálása a közigazgatás korszerűsítésének kézzelfogható eredménye.

A pénzügyminiszter hozzátette: az év második felétől a jövedéki adózásnál is elindul az elektronikus bevallás, amely közel 10 ezer ügyfelet érint.

Veres János arról is beszélt, hogy az elektronikus adóbevallás kifejlesztése 8 milliárd forintba került, de az átállás után az államháztartás folyamatairól gyorsabb és hitelesebb képet kaphat a tárca.

A miniszter elmondta azt is: az OEP most gyűjti az adatokat arról, hogy ki rendelkezik aktív egészségbiztosítással, és áprilistól a kórházakban és a rendelőkben is elérhetők lesznek ezek az információk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×