eur:
385.51
usd:
354.6
bux:
68339.92
2024. május 21. kedd Konstantin

Rágalomszámlálót indít Kóka János

Rágalomszámlálót indít internetes oldalán Kóka János gazdasági miniszter.

"A jobboldal, a jobboldal vezető alakjai összefogva néhány szélsőjobboldalival úgy gondolják, hogy ez az a pont, az SZDSZ elnökválasztását megelőző néhány hét, ahol össztüzet kell zúdítani rám" - fogalmazott a liberális politikus.

Elmondta: honlapján a személye elleni támadásokat az SZDSZ tisztújítási folyamatának elindulása óta veszik sorra, eddig kilenc ilyen tartalmú nyilatkozatot regisztráltak a rágalomszámlálóval.

Ezek között elsőként szerepel Mikola István (Fidesz) decemberi kijelentése, miszerint "nyomul a gazdasági miniszter és az öccse" az egészségügyben.

Kóka János kijelentette: minden egyes rágalomra nyilvános választ ad az interneten keresztül, nem hagyja, hogy a következő hetek munkáját megzavarják ezek a nyilatkozatok.

Úgy tűnik, érdemes megfogalmazni olyan, teljességgel megalapozatlan rágalmakat, amelyek közpolitikává emelkedve alkalmasak az SZDSZ lejáratására - mondta.

A pártelnöki posztért induló politikus hozzátette: a liberális párt az egyetlen, amelyben valódi, demokratikus tisztújítási folyamat zajlik, két jelölt mérkőzik meg egymással.

"Ebbe a küzdelembe, úgy tűnik, hogy markánsan bele szeretne szólni a jobboldal" - jegyezte meg.

Az okokról úgy vélekedett: az ellenzék így próbál gyengíteni egy egyre inkább erőre kapó, a demagógia háborújában a racionalitást, a piacpártiságot, a demokráciát, a jogállamiságot képviselő pártot.

Véleménye szerint a támadás oka lehet, hogy ő többször kiállt a párt- és kampányfinanszírozás átalakítása mellett, de sok érdeket sért azzal is, hogy a gazdasági tárca negyven százalékkal tudta csökkenteni az autópálya-építés költségeit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×