eur:
385.36
usd:
355.04
bux:
67819.04
2024. május 21. kedd Konstantin

Fordulat a móri mészárlás ügyében

Két új gyanúsítottja van a 2002-es móri bankrablásnak. Bolcsik Zoltán tábornok, a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője bejelentette: a pénteken elfogott tatabányai férfi, valamint a vallomása alapján elfogott másik férfi kapcsolatba hozható a móri bankfiókban elkövetett, nyolc áldozatot követelő fegyveres bankrablással. A rendőrség javasolja az előzetes letartóztatásukat. A postásgyilkosságnak még nincs gyanúsítottja.

A Nemzeti Nyomozó Iroda vezetőjének bejelentése szerint a pénteken elfogott tatabányai férfi, valamint a vallomása alapján őrizetbe vett másik férfi kapcsolatba hozható a móri bankfiókban elkövetett, nyolc áldozatot követelő fegyveres bankrablással.

A 36 éves tatabányai férfit - aki korábban egy rendvédelmi szervnél is dolgozott - lőfegyverrel való visszaéléssel, és a móri gyilkosságban való részvétellel gyanúsítják; a 34 éves, szintén tatabányai férfit - aki büntetlen előéletű - a móri gyilkosságban való részvétellel.

A 36 éves férfit pénteken még azért fogták el, mert a rendőrség szerint összefüggésbe hozható a 2003-as veszprémi postásgyilkossággal, de végül nem ezzel az esettel gyanúsították meg.

Bolcsik Zoltán az InfoRádióban azt mondta: a postásgyilkosság kapcsán még adatpontosításra van szükség ahhoz, hogy megalapozott gyanú merüljön fel az elkövetővel kapcsolatban.

Elmondta azt is, hogy a móri ügy kapcsán a Kaiser Ede ellen valló embert még nem hallgatták ki újra.

Sok a tisztázatlan részlet

A gyanúsítottak a bűncselekménnyel összefüggésben vallomást tettek, de az nem adott választ minden kérdésre. A vallomásokat jelenleg ellenőrzik.

Az őrizetbe vett férfiakon már a DNS-vizsgálatot is elvégezték, de annak még nem készült el az eredménye.

A Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője elmondta azt is: továbbra sem tudni, hányan hajtották végre a móri bankrablást; és nem tudni, van-e kapcsolat Kaiser Ede és Hajdú László, valamint az elmúlt napokban letartóztatott férfiak között.

A rendőrség számára egyelőre az sem világos, hogy a közelmúltban őrizetbe vett férfiak móri szerepe kizárja-e Kaiser és Hajdú részvételét a bűncselekményben.

Perújrafelvétel

Móron 2002. május 9-én raboltak ki egy bankfiókot; az ügyben Kaiser Edét tényleges életfogytiglani börtönre ítélték; feltételezett társa, Hajdú László megismételt pere még tart.

A két férfi ügyvédei azt közölték, hogy az ügyészségnek perújítási eljárást kell kezdeményeznie védenceik ügyében, ha bebizonyosodik, hogy a hét végén őrizetbe vett férfi részt vett a móri bankrablásban.

Borbély Zoltán, a legfőbb ügyészség szóvivője elmondta: ha bebizonyosodik, hogy a most őrizetbe vett két férfi követte el a móri bankrablást, akkor a fellebbviteli ügyészség kérhet perújrafelvételt Kaiser Ede ügyében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×