eur:
385.55
usd:
354.24
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Demonstráció a Budai Gyermekkórház védelmében

Demonstrációt tartottak mintegy 150-200 ember részvételével a Budai Gyermekkórház bezárása ellen; az akciót a Fidesz szervezte.

Balsai István fideszes országgyűlési képviselő azt mondta: a gyermekkórház története és jelene azt igazolja, hogy szükség van a 88 ezer gyermeket ellátó intézményre.

Láng Zsolt, II. kerületi fideszes polgármester közölte:
minden szakmai érv az intézmény fennmaradása mellett szól.

Emlékeztetett arra, hogy az intézmény 10 évvel ezelőtti átépítésekor az önkormányzat 1.500 négyzetméteres területet adományozott, azért, hogy egy komplex, a régiót ellátó gyermekkórház jöjjön létre.

Hozzátette: több millió forinttal támogatták a gép-, illetve műszerbeszerzéseket is.

A képviselő-testület egyhangú döntéssel változtatási tilalmat rendelt el a Budai Gyermekkórház épületére múlt csütörtökön.

Bús Balázs, III. kerületi fideszes polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a Budai Gyermekkórház és a Szent Margit Kórház további működtetése nélkülözhetetlen Óbuda, Békásmegyer lakosságának elvárható színvonalú egészségügyi ellátásához.

Úgy vélte: az intézmény működése az utóbbi évek romló finanszírozása ellenére is gazdaságos volt, szakmai tevékenysége pedig eléri a nyugat-európai szintet, szűkebb területen meg is haladja azt.

Az intézmény bezárásával több mint 80 ezer gyermek ellátását bizonytalanítja el a kormányzat - tette hozzá.

A Budai Gyermekkórházban 15 ezer járóbeteget, 250 cukorbetegségben szenvedőt látnak el, 100 gyermeket pedig növekedési hormonnal kezelnek.

Címlapról ajánljuk
Mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico több órás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×