eur:
388.74
usd:
361.78
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Mégis életveszélyesek a Nagymező utcai fák?

Életveszélyesnek minősítette a Nagymező utcai fákat egy új szakvélemény, amely a korábban WK Bt. által készítetett szakvéleménnyel ellentétben a fák azonnali kivágását kezdeményezi - közölte a Nagymező utcaiak Érdekvédő Egyesületének elnöke. A fák eltávolításával megkezdődhetne az oda tervezett mélygarázs építése.

A Nagymező utcaiak Érdekvédő Egyesületének elnöke az InfoRádiónak elmondta: általános véleményt kaptak az önkormányzattól, amely szerint az út menti fák öregek, megdőltek és életveszélyesek, így azonnal intézkedni kell a beteg növények kivágásáról.

Hantos Enikő hozzátette: a dokumentum azonban nem tartalmazza, hogy mely fák számítanak betegnek, ezért valószínű, hogy a szakvélemény csak "riogatás, aminek bedőlt az önkormányzat".

Megváltozott a vélemény

Korábban már készítettek egy, a fák állapotáról szóló szakvéleményt, amelyet éppen a Nagymező utcai mélygarázs beruházója rendelt meg. Eszerint a fasor állapota jó, a növények rendkívül értékesek, és mindent meg kell tenni a megőrzésük érdekében - közölte Hantos Enikő.

A civil szervezet vezetője szerint amíg a mélygarázs építési engedélyét nem óvták meg, mindenki egyetértett a korábbi szakértői véleménnyel, ám most, hogy megtámadták a dokumentumot, rögtön kiderült, hogy a fák betegek, életveszélyesek, és ki kell őket vágni.

A Nagymező utcaiak azt szeretnék elérni, hogy az önkormányzat üljön le velük tárgyalni a terület jövőjéről - mondta Hantos Enikő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×