eur:
389.47
usd:
361.56
bux:
68408.52
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Csütörtöktől igényelhető vissza a regisztrációs adó egy része

A jogosultak csütörtöktől igényelhetik vissza az általuk korábban vásárolt használt gépjármű után befizetett regisztrációs adó jogellenes hányadát. A vámhivatalok szükség esetén meghosszabbított nyitva tartással várják az érintetteket.

A regisztrációs adó jogellenesen beszedett hányadát azok igényelhetik vissza, akik 2004. május 1-je és 2005. december 31-e között kezdeményezték a regisztrációs eljárást használt gépkocsikra és motorkerékpárokra - mondta az InfoRádiónak a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője.

Sipos Jenő hozzátette: a visszaigénylésről szóló kérelmeket annál a vámhivatalnál kell benyújtani, ahol annak idején a regisztrációs adós eljárást kezdeményezték.

Több milliárdot adhatnak vissza

Az ügyfeleknek 180 nap áll rendelkezésre, hogy a papírokat személyesen vagy postai úton eljuttassák a hivatalokba - közölte a szóvivő.

A VPOP munkatársa elmondta: a rendelkezésre álló adatok alapján nagyjából 72 ezer gépjármű tulajdonoság érintheti a visszatérítés, és az előzetes számítások szerint körülbelül 8-10 milliárd forint értékben.

Felkészültek a hivatalok

A vámhivatal felkészült a rohamra, bár Sipos Jenő jelezte: remélik, hogy nem az első napon akarja majd elintézni az összes autós a visszatérítést. A vámhivatalokban megerősített szolgálat működik, szükség esetén pedig meghosszabbítják a nyitva tartást is.

A visszaigénylési kérelemben (amely letölthető itt) arról kell nyilatkozni, hogy az adott időszakban a gépjárművet regisztrációs adós eljárás alá vonták, a tulajdonos az adót befizette, és a szükséges okmányok rendelkezésre állnak - mondta a szóvivő.

Azok is visszakérhetik a regisztrációs adó egy részét, akik azóta már eladták a gépjárművüket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Fontos sávban a forint

Fontos sávban a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×