eur:
388.67
usd:
361.81
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Több százan tüntettek a sárvári kórházért

A sárvári városi kórház fenntartása mellett tüntettek hatszázan a kisváros főterén. A demonstráción a kórház több orvosa is hangsúlyozta: az alapellátás is veszélybe kerülhet a térségben, hiszen a kórház ügyeleti központként is működik.

Dénes Tibor, a város polgármestere a demonstráción azt mondta, hogy az önkormányzat eddig is mindent megtett, és ezután is mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a több mint száz esztendőt megélt kórházban tovább folytatódhasson a gyógyító munka.

A fideszes politikus hangsúlyozta: a sárvári kórház, amelynek a miniszteri javaslat szerint nem jutna egyetlen aktív kórházi ágy sem, 30-40 ezer embert lát el kistérségi szinten.

A demonstráción a kórház több orvosa is hangot adott annak a véleményének, hogy az aktív ellátás megszüntetésével nem csak a kórházi, de az alapellátás is veszélybe kerülhet a térségben, hiszen a kórház ügyeleti központként is működik.

A tiltakozáson Szabó Lajos szocialista országgyűlési képviselő hozzászólását hangos fütty kísérte, a hangoskodókat az ellenzéki polgármester csitította, mondván az egészségügyi ellátás pártokon felül álló ügy, éppen ezért mindenki véleményét meg kell hallgatni.

Szabó Lajos azt mondta, hogy a sárvári kórházban a gyógyító munka nem szűnik meg, hiszen a kórházat nem zárják be, csak a rehabilitáció kerül előtérbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×