eur:
388.98
usd:
361.9
bux:
68559.7
2024. május 8. szerda Mihály

Pénteken összeül a parlament nemzetbiztonsági és rendészeti bizottsága

Pénteken tartja együttes ülését a parlament nemzetbiztonsági és rendészeti bizottsága, amelyet a két testület elnöke Szilvásy György kancellárminiszter kérésére hívott össze.

A parlament nemzetbiztonsági és rendészeti bizottsága pénteken együttes ülésen hallgatja meg Szilvásy György kancellárminisztert, Petrétei József rendészeti minisztert, Bene László országos rendőrfőkapitányt és Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatóját.

Simicskó István, a Nemzetbiztonsági Bizottság kereszténydemokrata elnöke korábban azt mondta: több olyan kérdés is felmerült Szilvásy György múlt heti bejelentésével kapcsolatban, amelyekre választ várnak.

Az ellenzéki politikus ezek között említette: miért nem veszi a rendőrség őrizetbe azokat az ismert, veszélyes szervezkedőket, akikről a kancellárminiszter beszélt. Azt is tudni szeretnék, miért éppen a kordonbontás után kellett ezt a bejelentést megtenni.

A politikus akkor arra is emlékeztetett, hogy a kormány több ízben kijátszotta már a "nemzetbiztonsági kártyát", és több ízben kiderült, ezt alaptalanul tette. "Remélem, hogy ez nem egy (...) fölösleges bizottsági ülés lesz" - fogalmazott a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke.

Az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti, valamint Nemzetbiztonsági Bizottságának összehívását Szilvásy György kérte a testületek elnökeitől a múlt héten.

A kancelláriaminiszter arról tájékoztatta Lázár Jánost (Fidesz) és Simicskó Istvánt (KDNP), a testületek elnökeit, hogy a Nemzetbiztonsági Kabinet február 7-i ülésén kapott tájékoztatást arról: szélsőséges csoportoknak az a szándéka, hogy "összehangolt akcióikkal megzavarják a március 15-i nemzeti ünnepet, és nem zárható ki a konkrét támadás sem egyes közintézmények ellen".

Szilvásy György akkor azt is közölte, hogy a tavaly őszi zavargások után, továbbá a Kossuth téri kordon ideiglenes lebontását követően jelentősen megnőtt egyes szélsőjobboldali szervezetek aktivitása.

A kancellárminiszter a két bizottság elnökével levélben közölte: az együttes ülésén tájékoztatást adna a szolgálatok birtokában lévő információkról, valamint a biztonsági kockázatok elhárítását szolgáló teendőkről.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Nincsenek képben a vállalatok az új webdizájn elvárásokkal

Nincsenek képben a vállalatok az új webdizájn elvárásokkal

Jövő év júniusától új szabályozás lép életbe, amely a honlapok, digitális szolgáltatások akadálymentesítésének új kereteit tartalmazza, amely szükségessé teszi, hogy a vállalkozások felülvizsgálják az oldalaikat, tartalmaikat, de a Digital Compliance by Design&Legaltech Konferencia hallgatóságából is csak néhányan emelték fel a kezüket arra kérdésre, hogy hányan gondoltak már rá, hogy ennek ügyében lépniük kell a közeljövőben. A digitalizáció egyik legfontosabb pontja, hogy az új és korábban keletkezett dokumentációt milyen módon érdemes kezelniük a cégeknek, hogy azok képesek legyenek joghatást kiváltani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×