eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Meglepő változás az Algopyrin és a Quarelin esetében

Miközben február 15-étől már csak receptre lehet vásárolni Algopyrint és Quarelint a patikákban, változott a két gyógyszer betegtájékoztatója is. Eddig ugyanis közepes erősségű fájdalmat gyógyítottak a készítmények, csütörtöktől az erős fájdalomra ajánlják.

Gyógyszerbiztonsági, európai jogharmonizációs és orvosi indokokkal magyarázta a gyártó cég, hogy saját kezdeményezésére szerda éjféltől már biztosan csak receptre lehet kapni Algopyrint és Quarelint.

Erős Lászlót, a Sanofi-Aventis orvos-igazgatója az InfoRádióban azt mondta: a gyártó kérte, hogy a készítményeket tegyék vénykötelessé, amelyeket az Európai Unió többi országaiban csak így lehet megvásárolni, és amelyek 1993-ig Magyarországon is vénykötelesek voltak.

Az Algopyrinből évente mintegy 100 millió tablettát értékesítettek. Most a gyártó is arra számít, hogy a jövőben kevesebbet fognak értékesíteni a készítményből.

A hónap közepétől megváltozik a két gyógyszer betegtájékoztatója is. Eddig ugyanis közepesen erős fájdalmakra ajánlották, most azonban az erős, másra nem reagáló fájdalmakra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×