eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Navracsics: "idejött egy nadrágos úriember"

Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője felszólította a kormányt, tegyen azért, hogy az ország igazságosabb legyen.

A politikus erről napirend előtt beszélt az Országgyűlésben a miniszterelnök évértékelőjére reagálva.

Az igazságos kormányzati politika arról szól, hogy a rászorulók számára segítő kezet nyújt a kormány, a tehetségesek elől elhárítja az akadályokat - mondta az ellenzéki frakcióvezető.

Közölte: a kormányzat ezzel szemben magára hagyta a szegényeket, a középosztálynak "az elszegényedés rémét festik fel", a tehetségesek elé gátakat emelt.

A Gyurcsány-csomaggal és a 2007-es költségvetéssel a nyugdíjasoktól elvették a 13. havi nyugdíjat, míg a családoktól egy havi bért - jelentette ki a frakcióvezető.

"Tegyenek annak érdekében, hogy igazságosabb legyen Magyarország" - hangsúlyozta a politikus, aki szerint vannak erre utaló bíztató jelek, így például az SZDSZ vagy az MDF által kezdeményezett ötpárti tárgyalások.

Narvacsics Tibor arra szólította fel a kormányt, hogy az uniós forrásokat ne presztízsberuházásokra fordítsák, hanem arra, hogy jobban éljenek az emberek, ne csomagokat hozzanak, hanem valódi beruházás-ösztönzést, és tegyenek meg mindent, hogy a kis és közévállalkozások és a középosztály jobban boldoguljon, a szegények pedig felzárkózzanak.

A Fidesz frakcióvezetője az útirajz műfajába sorolta a miniszterelnök évértékelőjét.

"Idejött egy nadrágos úriember valamely távoli országból - nem nevezem meg, ne mondják, hogy esetleg idegengyűlölő lennék, vagy igazságtalan lennék valamelyik országgal kapcsolatban -, idejött, egy darabig ismerkedett a magyarországi viszonyokkal, néhány tanácsot hátrahagyott, hogy őszerinte mi botrányos ma Magyarországon, mibe nem szabad belenyugodni, min kell azonnal segíteni, aztán mintha távozni akarna. Tudom önök nem hagyják" - mondta Navracsics Tibor a kormánypárti képviselőkhöz fordulva.

A politikus feltette a kérdést, vajon a miniszterelnök által említett botrányos dolgok most januárban születtek meg.

Négy és fél éve a szocialisták és a szabad demokraták kormányoznak, Gyurcsány Ferenc pedig két éve miniszterelnök, miért újak most ezek célkitűzések? - fordult a kormányfő felé.

Mint mondta, míg 2002-ben Magyaroszág a régió éllovasa volt, addig mára egyre inkább leszakad az Európai Unió országaitól, és még azt sem tudjuk, hogy mikor lesz reális esély bevezetni az eurót.

A politikus megjegyezte: nem pr-akciókra van szükség. Mint mondta: Veszprém a pólusprogramból csupán annyit látott, hogy reggel nyolctól lezárták szinte az egész várost, mert délután kettőkor "Gyurcsány Ferenc egy hátsó lépcsőn másfél órára besurrant a városházára".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×