eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Luxusszálloda lesz a szegedi Csillag börtönből?

Egy börtönturizmusra szakosodott spanyol cég luxusszállodává alakítaná át a szegedi Csillag börtönt. Az ötlettel már megkeresték az igazságügyi és rendészeti tárcát is. Bár a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka cáfolta az eladás hírét, néhány munkatársuk mégis az Ibériai-félszigetre utazott, hogy tanulmányozzák a terveket.

A Népszabadság szerint jó évet tudhatnak maguk mögött, és nagyon rosszat maguk előtt a hazai gyógyszergyárak: az új egészségügyi szabályok biztos csökkentik a hazai piacon elérhető bevételt és nyereséget, ráadásul ezt most már nem biztos, hogy kompenzálják az exportpiacokon elérhető jobb eredmények. Igaz még így is marad elegendő nyereségük, mivel a gyógyszeripar átlagosan 25 százalékos tőkearányos nyereséget produkál, vagyis körülbelül négy év alatt megtérül a befektetett pénz.

Egy börtönturizmusra szakosodott spanyol cég luxusszállodává alakítaná át a szegedi Csillag börtönt - írja a Magyar Nemzet. Az ötlettel már megkeresték az igazságügyi és rendészeti tárcát is. Bár a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka cáfolta az eladás hírét, néhány munkatársuk mégis az Ibériai-félszigetre utazott, hogy tanulmányozzák a terveket. Kondorosi Ferenc, az igazságügyi és rendészeti tárca államtitkára egy nyilatkozatában azt mondta: mivel az egykor a város peremére épült ingatlanok a település terjeszkedése miatt napjainkra központi fekvésűekké lettek, ezért érdemes fontolóra venni a megszűntetésüket.

A Napi Gazdaság azt írja, a Nemzeti Hírközlési Hatóság pénteki határozattervezete szerint az Antenna Hungária Zrt.-nek az országos földfelszíni analóg rádió- és televízióműsor-szórási nagykereskedelmi szolgáltatást a jövőben költségalapú áron kell nyújtania. Ez a tanács várakozásai szerint egyes műsorszolgáltatók esetében az országos műsorszórási szolgáltatás árcsökkenésével jár. Az NHH azt is előírja, hogy az AH az "egyenlő elbánás" elve alapján a jövőben nem tehet különbséget a megrendelők között.

Bármelyik pillanatban robbanhat a Wiener Börse és a Budapesti Értéktőzsde közötti feszültség - írja a Világgazdaság bécsi forrásokra hivatkozva. A császárvárosnak ugyanis már csak nyűg a Bécs-Budapest-Prága-Varsó tőzsdeszövetség megszervezése, sőt költséghatékonysági szempontokból - a lap értesülései szerint - a BÉT teljes beolvasztását tervezik.

Nem indokolt, hogy budapesti ingatlanok hozamprémiummal forogjanak a régiós szintekhez képest - derül ki abból az interjúból, amelyet a portfolio.hu Hornok Krisztiánnal, a DTZ ügyvezető igazgatójával készített. A szakértő kitért rá, míg a régióban több tranzakció is volt 5,5 százalékos hozamszint mellett, addig az utolsó magyar transzparens irodaeladás egy évvel ezelőtt 6,8 százalékos hozammal ment el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×