eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Szijjártó: szocialista szokás fenyegetéssel fenyegetni

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szerint régóta jól ismert szocialista szokás, hogy állítólagos szélsőséges csoportok veszélyével fenyegetnek. Hozzátette: ezekről a bejelentésekről később kiderül, semmilyen alapjuk nem volt.

A politikus a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter bejelentésére reagált. Szilvásy György a többi között azt mondta: a nemzetbiztonsági szolgálatok értesülései szerint szélsőségesek állami vezetők és a Parlament ellen terveznek merényletet. Közölte: március 15-éig mindenképpen marad a kordon az Országház előtt.

Szijjártó Péter szerint, ha a kormánynak bármilyen szélsőséges szervezkedésről vannak információi, akkor fel kell lépnie az ellen.

Úgy vélte: a kormány álláspontja a "vasfüggönyről" furcsa fejlődéstörténeten ment keresztül, először nem lehetett tudni a kordon okát, aztán egy "Gergényi-féle" intézkedésre hivatkoztak, most pedig szélsőséges csoportok veszélyével fenyegetnek.

A szocialista kormány és Gyurcsány Ferenc számára a biztonsági kockázatot a gyülekezési jog, az emberek alapvető jogainak érvényesülése jelenti - mondta.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a Fidesz álláspontja továbbra is az, hogy a Kossuth tér lezárása törvény- és alkotmánysértő, ezért arra szólítja fel a kormányt, hogy haladéktalanul intézkedjen.

A politikus szánalmasnak és a szégyenteljesnek nevezte, hogy a kormány kordonok és az azonosító szám nélküli, sisakos rendőrök mögé bújik.

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz tervezi-e a kordon újbóli lebontását, Szijjártó Péter azt mondta: ha eljön az ideje, lépni és cselekedni fognak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 11:30
×
×
×
×