eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Újpest az újpestieké

Újpesten csak az újpestiek parkolhatnak ingyen, a Váci útról a nagyteherautók csak jegyzői engedéllyel kanyarodhatnak le, teherszállítás csak meghatározott időpontban lehetséges, egyirányúsítanak több észak-déli utat - olvasható abban az idén tárgyalandó rendeletcsomagban, amellyel Újpest a Megyeri, azaz az északi M0-ás híd 2008-as megnyitására készül.

Az újpesti önkormányzat több közúti szigorítást tervez idén, hogy az északi M0-ás híd átadása után megnövekvő forgalmat túlélje - mondta Derce Tamás polgármester az InfoRádiónak.

Hozzátette, hogy az előzetes forgalomtechnikai becslés szerint a Dunakanyarból érkező járművek 60-70 százaléka átmegy majd a Megyeri hídon és Újpesten keresztül folytatja az útját, sőt ez az arány még rosszabb lesz a Margit híd lezárása után.

Derce Tamás elmondta, hogy ezért egy rendeletcsomagot dolgoznak ki, amelyet még várhatóan idén el is fogad az önkormányzat.

A csomag elemei közé tartozik, hogy bevezetik Újpest központjában és annak környékén a fizetős parkolást, csak a kerületiek parkolhatnak majd ingyen.

A 3,5 tonnánál nagyobb összsúlyú teherautók várhatóan csak egy kijelölt útvonalon, a Váci úton közlekedhetnek, ha le akarnak térni róla, akkor előzetes jegyzői engedélyt kell beszerezniük.

A 3,5 tonnánál könnyebb teherautók sem mindig használhatják az utakat, mert a polgármester szerint csak egy néhány órás időszakot - például reggel 6és 11 óra között - jelölnek ki a teherszállításra, a nap további részében tilos lesz ez a tevékenység.

Hogy a szállítási anomáliákat elkerüljék, az M0-ás mentén egy területet jelölnek ki, ahol logisztikai központ épül, és ott át lehet majd rakodni az árút a kamionokról a kisebb tehergépjárművekre.

További érdekesség, hogy az önkormányzat az észak-déli utakat egyirányúvá kívánja tenni, így például a Baross utcát, a Nádor utcát, a Leiningen utcát vagy az Attila utcát, hogy a forgalom minél könnyebben át tudjon haladni a térségen.

Derce Tamás közölte, hogy a tervezetet elfogadása előtt egyezteti a fővárosi önkormányzattal, valamint ismerteti a lakossággal és a civil szervezetekkel.

Címlapról ajánljuk
Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak  - Versenyfutás az idővel

Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak - Versenyfutás az idővel

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×