eur:
389.09
usd:
363.7
bux:
67993.16
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Akadozik az egészségügy átalakítása

A Népszabadság által megkérdezett budapesti patikusok nem tudtak arról, hogy keddtől háromszáz forintot kellett volna kérniük a korábban receptre, de ingyen adott gyógyszerekért. Akadozva indul tehát az egészségügyi átalakítás.

Napokon belül megjelenik az a lista, amely a gyógyszertárakon kívül is árusítható hatóanyagok nevét tartalmazza - írja a lap.

A legismertebb fájdalomcsillapítók - az Algopyrin, a Qarelin és a Demalgon - nem szabadulnak ki a patikákból, de a gyengébb gyulladáscsökkentők, fájdalomcsillapítók - így például az aszpirin - igen.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a lichtensteini alapkezelők és a svájci bankok továbbra is védelmet nyújtanak azoknak, akik a magyar adóhatóság elől külföldre kívánják menekíteni pénzüket.

Az APEH ugyanis idén tízezer vagyongyarapodási vizsgálat indítását tervezi, nemcsak a "felső tízezer", hanem a kevésbé módosak körében is. A statisztikák szerint a svájci bankbetétek 55 százaléka külföldieké, köztük magyaroké.

Az Index megfogalmazása szerint hullanak a pannon pumák. Magyarországon 2006-ban több mint 10 százalékkal emelkedett a felszámolás alá került cégek száma. Beérett tehát a multik diktátuma: a kis cégek nem bírják finanszírozni kinnlévőségeiket a 90 napos fizetési határidők mellett.

A Napi Gazdaság a gyermekbiztos öngyújtó bevezetéséről ad hírt. A fogyasztóvédelmi törvény májusi kiegészítésével tiltó listára kerülnek a hagyományos öngyújtók, és csak olyan, bonyolult gyújtási mechanizmussal szerelt eszközöket lehet forgalmazni, amelyeket a kisgyermekek képtelenek használni. A rendelet 1-1,3 milliárd forint értékű piacot érint.

A Világgazdaságban olvasható, hogy évi 20-30 milliárd forint származhat a betegek által február 15-étől fizetendő orvosi vizitdíjakból és a kórházi ápolási napidíjakból.

Ari Lajos miniszteri biztos, a vizitdíj technológiájának kidolgozásával megbízott bizottság vezetője azt mondja: ajánlásukban azt kérik Molnár Lajos egészségügyi minisztertől, hogy a biztosra vehető nemfizetők miatt állapítson meg 3 százalékos veszteséget.

A pénzbehajtás összege ugyanis nagyobb lenne a vizitdíj összegénél.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A Visa két új mesterséges intelligencia alapú csalásmegelőző, kockázatcsökkentő megoldást jelentett be, melyek a csalások lehetőségét az azonnali, számlák közötti és az online fizetések esetében csökkentik a Visa hálózatán belüli és azon kívüli tranzakciók esetén is - közölte a társaság. A csalásokról és a fizetési trendekről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT rendezvényén. Regisztráció itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×