eur:
387.79
usd:
357.61
bux:
68144.08
2024. május 17. péntek Paszkál

Egy hónapnyi pénzüket vesztik a nyugdíjasok idén

A budapesti főállatorvos szerint csak a fővárosban évente 1.200 feljelentést kellene tenni, ha betartanák a szabályokat, és mindenkivel szemben, aki megszegi az élelmiszerek tárolására és értékesítésére vonatkozó előírásokat, büntetőeljárást kezdeményeznének - írja a Népszabadság.

A lap felhívja a figyelmet arra is, hogy jogszabályi módosítás híján, az élelmiszer-szállítmányokat az állat-egészségügyi szolgálatok munkatársi önmagukban nem, csak rendőri vagy pénzügyőri segítséggel állíthatják meg a közutakon.

Eddig soha nem látott mértékben száguld az úgynevezett nyugdíjas-infláció, amely az elmúlt év utolsó hónapjaiban két százalékponttal haladta meg az uniós átlagot - olvasható a Magyar Nemzetben.

Az infláció hirtelen megugrását főleg a középső áfakulcs emelése, valamint a gyógyszerár-támogatás csökkenése okozta. Szakértők szerint az idén az idősek az infláció miatt egy egész havi járandóságuknak megfelelő összegtől eshetnek el.

Ma még biztosan nem vehetők meg a kereskedőknél a patikán kívül árusítható gyógyszerek, mert bár a törvény végrehajtási rendelete megvan, a részletek nem teljesen ismertek - olvasható a Napi Gazdaságban.

A viszonteladói szerződések megkötése előtt a boltoknak be kell gyűjteniük az engedélyeket, így valószínű, hogy csak január közepétől jelennek meg a polcokon a fájdalomcsillapítók.

Nem sikerült ágazati bérmegállapodást kötniük a kereskedelmi munkaadói és munkavállalói érdekképviseleteknek. Olyan béralku lett volna kívánatos, amely szerint a szakmában az általános minimálbér 68 ezer forintra, a legalább két éves munkatapasztalatot szerzetteknek 72 ezer forintra emelkedik - közölte a Világgazdaság.

A többcsatornás ügyfélszerzést és a tanácsadás erősödő szerepét hangsúlyozta az Erste Bank lakossági üzletágért felelős igazgatósági tagja a portfolio.hu hírportálnak adott interjújában.

A szakember szerint rövid távú stratégiára vallanak a most ismét divatba jövő akciós kamatok, az Erste Bank inkább a hosszú távú ügyfélkapcsolat és a többtermékes kapcsolat híve.

A bank nem tart az újrainduló fióknyitás hullámtól, elég erősnek érzi értékesítési csatornáit. Tátrai Bernadett szerint 2007-ben a hiteloldalon továbbra is kétszámjegyű növekedés lesz, míg a forrásoldalt a befektetési jegyek duzzasztják majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×