eur:
387.91
usd:
357.78
bux:
68176.13
2024. május 17. péntek Paszkál

Már nem nagyon van szállodai hely szilveszterre

Egyre többen utaznak el szilveszterezni - főként az országon belül különböző wellnes-hotelekbe, kastélyszállodákba és más helyekre. Az emberek ilyenkor jóval többet költenek és gyakorlatilag már minden helyet lefoglaltak.

Az emberek nagy része inkább országon belül utazik ilyenkor - mondta el az InfoRádióban az Utazásszervezők és Utasközvetítők Szövetségének elnöke. Molnár Gabriella hozzátette: a kastély-, és wellnes-szállodákra ki lehetne tenni a "megtelt" táblát.

A külföldi célok közül népszerű Ausztria, ahová kisebb csoportokba mennek az emberek. A távolabbi, meleg, napos célországokba általában utazási irodákon keresztül jutnak el az emberek.

Ilyen távolabbi népszerű ország például Egyiptom, Zanzibár, Thaiföld, Dél-Afrika, Kuba, a Kanári-szigetek.

Egész évben azt tapasztaltuk, hogy többen utaztak utazási irodák szervezésében külföldre, mint az elmúlt év hasonló időszakában - mondta Molnár Gabriella.

Hozzátette: a gazdasági megszorítások ellenére úgy néz ki, hogy az utazás sokak számára már valóban életformává vált.

A szállodacentrum.hu szobafoglaló portál vezetője szerint azonban még szinte minden budapesti szállodában van szabad szoba a szilveszteri hétvégére, ami így az utolsó pillanatban évek óta nem volt jellemző.

Az ok vélhetően az, hogy az őszi zavargások elriasztották a turisták egy részét, - tette hozzá Tatár György.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×