eur:
395.32
usd:
365.6
bux:
73928.84
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Olcsó fecskeházba költözhetnek az angyalföldi fiatalok

Átadták a második angyalföldi "Fecskeházat", amely 34 fiatal párnak biztosít olcsón bérelhető lakást öt éven keresztül. Ezután könnyebben tudnak saját otthont teremteni - mondta a programot elindító XIII. kerület szóvivője.

Gellért Lajos közölte: az úgynevezett Fecskeházat az önkormányzat építettette az életet most kezdő fiatal pároknak. A lakások 38-40 négyzetméteresek, a lakbér mintegy 400 forint havonta és négyzetméterenként.

Az önkormányzat szóvivője szerint a lakások elég nagyok a fiataloknak, ketten jönnek csak gyerekkel, a többiek gyerek nélkül költöznek be. Az alacsony lakbérnek köszönhetően spórolhatnak, öt év alatt remélhetőleg össze tudnak gyűjteni annyit, hogy tovább tudjanak majd lépni - tette hozzá.

A sok jelentkező miatt pályázatot írt ki az önkormányzat, a 34 lakásra 47 pályáztak; a szerződéseket már megkötötték a nyertesekkel, akik most költöznek be. A pályázóknak 35 évesnél fiatalabbaknak és angyalföldieknek kell lenniük, házastársak és élettársak egyaránt jelentkezhettek.

Az első fecskeházba 26 család költözött be, 90 százalékuk azóta már tovább is állt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

A magyar csapat háromgólos hátrányt dolgozott le, aztán már öttel is vezetett, de a második félidőben ismét kiélezetté vált a találkozó a spanyolok ellen a párizsi olimpián. A hajrát a mieink bírták jobban, és 27-24-es győzelemmel biztosan ott vannak a legjobb nyolc között.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×