eur:
389.26
usd:
362.71
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Áprilistól ismét itt a tévédíj

Az Országgyűlés elfogadta azokat a költségvetési törvényhez fűzött módosító javaslatokat, amelyeket a Pénzügyminisztérium támogatott.

A képviselők támogatták például azt a javaslatot, amelynek értelmében ha egyházi intézmény jövőre kezdi meg szociális szolgáltatás nyújtását, akkor ugyanazt a támogatást kapja, mint ha önkormányzati szervezet végezné azt.

Elfogadták azt a javaslatot is, amely szerint a személyi jövedelemadó 1 százalékát illegális hulladéklerakók felszámolására is fel lehet ajánlani.

Emellett támogatást kapott az a javaslat, hogy a 967 forintos televízió üzembentartási díjat csak áprilistól kell fizetni, addig az állam átvállalja az összeget.

Az Országgyűlés 116-ról 200 millió forintra emelte a határon túli magyarok egészségügyi ellátásának támogatását.

A szavazás előtt a pénzügyminiszter azt mondta: a képviselők által a 2007-es büdzséhez benyújtott 340 módosító indítvány jelentős része nem illeszkedik a kormány gazdasági és költségvetéspolitikai célkitűzéseihez.

Veres János közölte: az elutasított javaslatok többletforrást igényeltek volna, ami nem áll rendelkezésre.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×