eur:
394.11
usd:
364
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Századvég: nincs változás a Fidesz és az MSZP támogatottságában

A Századvég és a Forsense felmérése szerint novemberben sem változott lényegesen a Fidesz és az MSZP támogatottsága közötti különbség.

A november 20. és 29. között, 968 ember megkérdezésével készített reprezentatív felmérés szerint a biztos szavazó pártválasztók között 13 százalékpont a nagyobbik ellenzéki párt előnye; a Fideszre a válaszadók 48, a szocialistákra 35 százaléka szavazna.

Ebben a körben az MDF támogatottsága 9, az SZDSZ-é 7 százalék.

A közvélemény-kutatásban megkérdezettek 60 százaléka egyaránt negatívan ítélte meg a kormány és az ellenzék teljesítményét; a relatív többség, 39 százalék pedig Gyurcsány Ferencet tartja alkalmasabbnak a miniszterelnöki posztra.

Orbán Viktorról a válaszadók 31 százaléka nyilatkozott így.

A felmérésben résztvevők többsége szerint a jelenlegi ellenzék kormányra kerülése nagyobb kockázatot jelent, mint a mostani hatalomban maradása.

A Fidesz népszavazási kezdeményezése a legfrissebb adatok alapján eredménytelen lenne.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×