eur:
394.08
usd:
364.57
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

Orbán: "ma rendkívüli helyzet van"

A Fidesz elnöke szerint Magyarországon az ellenzék demokrata, a kormány viszont nem az.

Orbán Viktor a Magyar Televízió Az este című műsorában azt mondta, hogy ezért nincs ma együttműködés még az alapvető kérdésekben sem a két oldal között.

"Egy nem demokrata, betegesen hazudozó, az erőszakot megszólalásával, a rendőri brutalitásokat döntéseivel támogató miniszterelnökkel szemben a leghatározottabb elutasítás hangján lehet beszélni" - hangsúlyozta a politikus.

A Fidesz elnöke közölte: helytelen úgy értelmezni Sólyom Lászlónak egy hét végi interjúban mondott szavait, hogy a köztársasági elnök bírálta volna a Fideszt, amiért képviselői a miniszterelnöki felszólalások idején kivonulnak a parlamenti ülésteremből.

"Ma rendkívüli helyzet van, és nekünk e szerint kell cselekedni" - szögezte le Orbán Viktor.

A pártelnök szerint más dimenzió a párt és más az önkormányzat, az utóbbiaknak tárgyalniuk kell a miniszterelnökkel.

Mint mondta: ennek az az oka, hogy Magyarországon az emberek megélhetési válságba jutottak, hiszen a kormány olyan döntéseket tervez, amelyekkel a következő év elején több százezer család helyzete válik kritikussá.

Eközben itt vannak a közbizalmat élvező, megválasztott önkormányzati vezetők, akiknek az a dolguk, hogy elmondják a miniszterelnöknek: ne zárja be a kórházakat és az iskolákat, ne kényszerítse az önkormányzatokat arra, hogy növeljék a munkanélküliek számát - tette hozzá Orbán Viktor.

"A konkrét, helyi ügyekben kell megállapodni" - szögezte le.

Orbán Viktor arra is kitért, hogy a Fidesz önkormányzati képviselői, megyei közgyűlési elnökei, nagyvárosi polgármesterei tekintély, közbizalom szempontjából a párt meghatározó emberei, ezért is fontos, hogy az önkormányzati fórumban befolyást gyakorolhassanak a Fidesz működésére.

Az ellenzéki pártelnök egy kérdésre válaszolva elmondta: nem számol azzal, hogy Kósa Lajos, Debrecen polgármestere 2007-ben riválisa lesz a Fidesz elnöki posztjáért.

Címlapról ajánljuk
Óriási teljesítmény: kilencedik lett Mészáros Krisztofer az egyéni összetettben

Óriási teljesítmény: kilencedik lett Mészáros Krisztofer az egyéni összetettben

A hat (szinte) hibátlan gyakorlatot bemutató Mészáros Krisztofer a kilencedik helyen végzett a férfi tornászok egyéni összetett versenyében. Összpontszáma 83,899 lett.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Hirtelen hatalmas fordulat volt a forint árfolyamában

Hirtelen hatalmas fordulat volt a forint árfolyamában

A forint szerdán is tovább esett az euróval szemben, a jegyzések 396 felett is jártak, azaz újabb háromhetes mélyponton járt  a magyar fizetőeszköz, aztán késő délután volt egy hirtelen erősödés 394-ig. Ez az esti Fed-döntés előtti, illetve hónap végi pozíciózárásokkal is összefügghetett. A japán jegybank mai váratlan kamatemelése után a jen március óta nem látott csúcsra erősödött a dollárral szemben, ez pedig a carry trade ügyletek miatt nem segíti a magasabb kamatozású devizák erősödését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×