eur:
395.77
usd:
366.02
bux:
73964.16
2024. július 31. szerda Oszkár

Megkezdődött a szent királylány éve

Délután szentmisével kezdődött meg a magyarországi Szent Erzsébet jubileumi éve a budapesti Szent István-bazilikában. Az eseménysorozat a Művészetek Palotájában folytatódik, ahol átadják a Szent Erzsébet rózsája elnevezésű díjat, majd előadják Liszt Ferenc Szent Erzsébet legendája című oratóriumát.

Erdő Péter bíboros, prímás hangsúlyozta, hogy Szent Erzsébet élete, üzenete ma is aktuális: bátran vállalni a házasságot és a gyerekeket.
Kötelesek vagyunk mindent megtenni azért, hogy a társadalom ne valamiféle ajándéknak vagy könyöradománynak tekintse a családok és a gyermeknevelés támogatását - mondta Erdő Péter.

A keresztény szeretetről szólva úgy fogalmazott: "nem elég korrektnek, tisztelettudónak, igazságosnak, barátságosnak lenni mások iránt, hanem úgy kell szeretni a többi embert, ahogy Isten szeret minket".

A szentmisén jelent volt Mádl Ferenc volt köztársasági elnök és felesége, valamint Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke is.

A magyar királylány születésének 800. évfordulója alkalmából egy éven keresztül ünnepségeket, kiállításokat rendeznek és zarándoklatokat szerveznek.

Az emlékévet 2007. november 18-án zárják Sárospatakon, ahol ünnepi szentmisét és körmenetet tartanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban is érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×