eur:
395.77
usd:
366.02
bux:
73964.16
2024. július 31. szerda Oszkár

Kósa: Gyurcsány ne a saját embereivel tárgyaljon az önkormányzatokról!

Mintegy harminc megyei közgyűlési elnök és polgármester egyeztetett szombaton a fővárosban. A találkozót Debrecen fideszes polgármestere hívta össze. Korábban a miniszterelnök egy önkormányzati egyeztető fórum létrehozását kezdeményezte. Gyurcsány Ferenc november 22-ére hívta össze a regionális fejlesztési tanácsok vezetőit és a megyei jogú városok polgármestereit.

Megbeszélés elbeszelés helyett

Kósa Lajos az InfoRádióban elmondta: fontos volt egy előzetes találkozó megszervezése, ugyanis ezen az önkormányzati vezetők megbeszélhették az álláspontjukat, hogy érdemi tárgyalást folytathassanak szerdán a miniszterelnökkel.

Debrecen fideszes polgármestere szerint a mostani egyeztetés nélkül valószínűleg mindenki elbeszélne politikai riválisai mellett.

Kósa Lajos kiemelte: a meghívottak háromnegyede vett részt a megbeszélésen - szocialisták és fideszesek vegyesen.

A politikus beszámolója szerint azt akarják elérni, hogy a regionalizmusról, az önkormányzatiságról és a fejlesztési programokról Gyurcsány Ferenc ne a saját maga által kijelölt személyekkel, hanem az önkormányzati rendszerben kiválasztott emberekkel tárgyaljon.

"Nagy káosz"

A debreceni polgármester arról is beszélt, hogy az országban lévő mostani "nagy káosz" jelentős részben érinti az önkormányzatokat. Szerinte a tervezett kórházbezárásokról a kormánynak ki kellett volna kérni az önkormányzatok véleményét is, a kabinet azonban nem törődik ezzel.

Kósa Lajos úgy fogalmazott: most az a kérdés, hogy a kormány törekszik-e arra, hogy valamilyen minimális együttműködés legyen az önkormányzatokkal.

Megjegyezte: Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter elképzelése - amely szerint az önkormányzati képviselők nem kapnának vétójogot a tanácsban - arra utal, hogy nem.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban is érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×