eur:
395.45
usd:
365.52
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

MTV-ostrom: nyilvános lesz a jelentés

Nyilvánosságra hozza a rendőrség az MTV székházánál történt rendőrségi fellépést vizsgáló jelentést - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. A dokumentum felelősöket nem nevez meg.

A szeptember 18-ról 19-re virradó éjszaka történt Szabadság téri zavargás rekonstrukcióját tartalmazó jelentés nyilvánosságra hozatalát kezdeményezte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) - közölte az InfoRádióval a szervezet szóvivője.

Garamvölgyi László elmondta: a jelentés pénteken készült el, az igazságügyi tárca azonban azt kérte, a rendőrség csatolja a jelentéshez Gergényi Péter budapesti rendőr-főkapitány véleményét is. A BRFK ezt a péntek délutáni határidőig megtette.

"A jelentést a továbbiakban az országos rendőrfőkapitány tanulmányozza. Vélhetően hétfőn lesz egy egyeztetés a minisztériummal, abban azonban már van döntés, hogy nyilvánosságra fogjuk hozni. Van a jelentésnek több titkos része, szolgálati titok, ezeket majd fel kell oldani. Álláspontunk szerint az egész jelentést nyilvánosságra kell hozni" - fogalmazott az ORFK szóvivője.

Nem nevez meg felelősöket

A jelentés nem nevez meg felelősöket - mondta csütörtökön az InfoRádiónak az igazságügyi tárca államtitkára. Kondorosi Ferenc szerint azonban az elemzésből következtetni lehet majd a hibázó rendőrök személyére.

"Ez egy rendőri elemzés. Tartalmazza az alkalmazott eszközöket, intézkedéseket, beleértve a kényszerintézkedéseket és rendőri cselekményeket. Minősítéseket nem tartalmaz. Következtetéseket von le, és megállapításokat tesz. Ezek alapján kell majd az érintett vezetőknek eljárni" - mondta el az államtitkár.

A rendőrség tájékoztatása szerint a jelentést a jövő hét első felében hozhatják nyilvánosságra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×