eur:
387.07
usd:
356.1
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál

Budapest, a biciklisek városa

A budapestiek több mint fele azt állítja magáról, hogy rendszeresen sportol. Egy nemrég készült felmérés szerint bicikliútból sokkal többet szeretnének a fővárosiak, az uszodák számát azonban csak a megkérdezettek 20 százaléka kevesellte.

A legtöbben a kerékpározást választják Budapesten, valamint a fitnesz-aerobikot. Mindkettőt a megkérdezettek 25 százaléka jelölte meg. A válaszadók 18 százaléka rendszeresen úszik, 10-11 százaléka fut, 7 százaléka pedig focizik - derül ki a Studio Metropolitana Kht. felméréséből.

A kerékpározók negyede hetente legalább egyszer nyeregbe ül, de ugyancsak 25 százaléka azt válaszoltak, hogy egy hónapnál is ritkábbnak biciklizik. Az adatokból egyébkén arra lehet következtetni, hogy a fővárosiak 87 százaléka tud kerékpározni, sőt, 40 százalékuk igen jól biciklizik - közölte Ongjert Richárd, a kht. vezetője.

Azoknak, akik egyáltalán nem sportolnak, negyedüknek az egészségi állapota nem teszi ezt lehetővé. Ezt jellemzően az idősek válaszolták. A fiatalok tipikus válasza pedig az volt, hogy nincs elég idejük rá. 9 százalék mondta azt, hogy nem szeret sportolni, és mindössze 4 százaléknyian azért nem mozognak, mert nem látnak sportolásra alkalmas létesítményt a lakóhelyük környékén.

A legtöbben a szabadtéri sportlétesítményeket hiányolják, a kifogással élők 20 százaléka viszont uszodából szeretne többet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×