eur:
394.43
usd:
370.68
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Szigorúbban ellenőrizné a kormány az orvoslátogatókat

Szigorítaná az orvosi rendelőkben végzett gyógyszergyártói promóciós és marketing tevékenységet a kormány.

Az Egészségügyi Minisztérium államtitkára a kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta: a Parlamentnek benyújtott javaslat alapján az orvoslátogatók első regisztrációja után öt millió forintot, utána évente egy millió forintot kell fizetni a forgalmazóknak.

Horváth Ágnes hangsúlyozta: a pénz a gyógyszerkasszába kerülne. Az államtitkár elmondta: jelenleg csaknem 2800 orvoslátogató tevékenykedik Magyarországon, ami azt jelenti, hogy minden 11 aktívan dolgozó orvosra egy jut.

Fidesz: egyetértenek a szigorral

A fideszes Mikola István közölte: egyetértenek a változtatással, mert valóban nem normális helyzet, hogy Magyarországon 30 ezer orvosra körülbelül fele annyi, 15 ezer orvoslátogató jut.

Az ellenzéki politikus szerint az is "fájdalmas", hogy az orvosi pálya alacsony jövedelmei miatt az orvoslátogatói státusokat Magyarországon diplomás orvosok töltik be.

Az Orbán-kormány volt egészségügyi minisztere hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a kormány egészségügyet illető elképzeléseit a Fidesz továbbra is tragikusnak tartja az ágazatra nézve.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×