eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Gyurcsány Ferenc egyelőre nem lesz pártelnök

Az MSZP jövő heti kongresszusán nem kerül szóba a pártelnöki poszt kérdése, ami azt is jelenti, hogy tavaszig a jelenlegi elnök, Hiller István vezeti a pártot. A tervek szerint a szocialisták elköltöznének a Köztársaság térről.

A Népszabadság értesülése szerint az MSZP jövő hét végi kongresszusán nem kerül szóba a miniszterelnöki és a pártelnöki tiszt egyesítése. Tavaszig tehát biztosan Hiller István vezeti a pártot. Vezető szocialista politikusok - többek között Lendvai Ildikó frakcióvezető, a szociális és munkaügyi tárcát vezető Kiss Péter, Szekeres Imre honvédelmi miniszter, a párt elnökhelyettese - lojálisak a kormányfőhöz, de egységesek abban is, hogy jóval "szélesebb bázisú" kormányzásra lenne szükség. A tervek szerint egyébként a szocialisták szakítanak a Köztársaság térrel, az év végéig leteszik egy új központ alapkövét.

Számos szikszói embernek fizetett személyesen Füzesséri József szocialista polgármesterjelölt vagy megbízottja azért, hogy rá szavazzon - írja a Magyar Nemzet. Minderről a lefizetett választópolgárok egy része tanúvallomást tett, emellett egy hangfelvétel is ezt támasztja alá. Az MSZP-s jelölt a felvétel szerint ráadásul a Lamperth Mónika önkormányzati minisztertől kapott 10,5 millió forinttal kecsegtette a támogatóit.

A Napi Gazdaság az APEH elnökhelyettesével közöl interjút. Varga Lászlóné azt mondta: egyszerűbb lesz az átszervezés után az adóhivatal felépítése, csökken a szervezeti egységek száma, és kevesebb lesz a vezető. Mint fogalmazott: cél, hogy az adózók az ügyeik intézésénél az átszervezésből ne érezzenek meg semmit.

A keresletnél csak hajszállal termelnek több villamos energiát az európai erőművek - olvasható a Világgazdaságban. Egy nemzetközi tanácsadó cég szerint teljes vagy részleges áramkimaradásra is fel kell készülni. Úgy véli: a liberalizált árampiacon az erőművek egyre kevésbé tudnak tervezni.

Az index birtokába került az államreform-bizottság munkaanyaga a magyar egészségügy reformjáról. A csaknem 120 oldalas dokumentum 2010-ig az önálló kórházak számát a mostani 155-ről 120-ra csökkentené, azok felét gazdasági társasággá alakítaná át, a kórházi ágyak 15 százalékának magántulajdonú intézményben kellene lennie. A gyógyszerkiadásokat 3 százalékkal faragnák le, az egészségügyi közkiadásokat a 2004-es szinten stabilizálnák, a társadalombiztosításban bevezetnék az egyéni számlákat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×