eur:
392.34
usd:
362.9
bux:
73476.99
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Sólyom: ennél kevesebb pénzből nem lehet a hadsereget működtetni

A köztársasági elnök is megtekintette a Hajmáskéren megrendezett Bevetési Irány 2006 hadgyakorlatot. A hadsereg a művelettel egyebek mellett azt kívánja igazolni, hogy képes megfelelni a NATO követelményeinek.

A hadgyakorlat után Havril András vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke hangsúlyozta: sikeresen halad a professzionális haderő felépítése, ám ehhez áldozatokra van szükség a kormánytól, a társadalomtól és a haderő tagjaitól is.

A jól működő, korszerű hadsereg eléréséhez szükséges a technikai eszközök folyamatos korszerűsítése is - tette hozzá a vezérkari főnök.

Sólyom László köztársasági elnök elmondta: most volt először hadgyakorlaton, és egyértelművé vált a számára, hogy a hadsereg jól, szervezetten működik, a katonákat nyugodtan be lehet vetni bármilyen feladatra.

Az államfő közölte: azzal a megnyugtató tudattal távozik, hogy a hadsereggel minden rendben van, ugyanakkor nem lehet a jelenleginél kevesebb pénzt adni a honvédségnek, és ezt a miniszterelnöknek is elmondja majd.

A Bevetési Irány 2006 410 millió forintba kerül, 1.200 katona, 6 helikopter, 25 földi harcjármű, 214 gépjármű és 4 tüzérségi eszköz vett részt a gyakorlaton.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nem történt csoda, nyertek az esélyesek

A női kard egyéni negyeddöntőjében Márton Anna sima asszóban, 15-7-re kikapott az ukrán Olha Harlantól. Szűcs Luca nagy csatára kényszerítette a világranglista-vezető Sara Balzert, 8-6-ra, aztán 11-10-re vezetett, ám utána a francia egymás után négy tust adott, s eldöntötte az asszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×