eur:
389.62
usd:
362
bux:
68452.81
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Újabb konfliktusok a patikákban

A Magyar Gyógyszerész Kamara rossznak tartja a patikusokat, és patikákat érintő, hétfőtől életbe lépő változásokat. A módosítások miatt a szervezet szerint megnő a várakozási idő a gyógyszertárakban.

A kamara elnöke az InfoRádióban azt mondta: jövő héttől a gyógyszertárak csak olyan receptre adhatják ki a gyógyszereket, amelyeken szerepel a betegség kódja. Ha az orvos ezt elmulasztja ráírni, a készítményt nem kaphatja meg a beteg.

A patikusoknak emellett minden egyes TAJ-számot, amelyre gyógyszert adnak ki, egy GPS-rendszeren keresztül meg kell küldeniük az egészségbiztosítónak. A készítményeket pedig csak akkor bocsáthatják a betegek rendelkezésére, ha az OEP visszajelez, hogy a TAJ-szám létezik - közölte Hávelné Szatmári Katalin.

Az index.hu arról közölt írást, hogy egy szegedi patika nyolc hónap alatt több mint 5 milliárd forintos forgalmat bonyolított, négy budapesti gyógyszertár forgalma pedig meghaladta a 4 milliárd forintot.

Hávelné Szatmári Katalin arra a kérdésre, hogy a kamara nem azért ellenzi-e újabb patikák nyitását, illetve azt, hogy egyes készítményeket a patikákon kívül is áruljanak, mert a gyógyszerárusítás meglehetősen jó üzlet számukra, azt felelte: legfeljebb 200 gyógyszertár számára lehet jól jövedelmező a gyógyszerárusítás.

A többi 1800 gyógyszertár, például a vidéki, kistelepülési patikák számára a fennmaradás a tét - közölte a kamara elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Egészen friss kezdeményezés az idén februárban indult EU Women Climate Leaders Network, amely a női vezetők bevonásával szeretne hozzájárulni a környezetbarát innovációk számának növeléséhez a nagyvállalati szektorban. Több kutatás is azt támasztja alá ugyanis, hogy a nők által vezetett vagy tulajdonolt cégeknél több és hatékonyabb zöld fejlesztés valósul meg. A szervezet életre hívó konferencia tanulságairól Simon Anita, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettese beszélt a Portfolio-nak, aki egyetlen magyar meghívottként vett részt a hálózatot megalapító Európai Beruházási Bankcsoport (EIB) rendezvényén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×