eur:
389.59
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Dávid Ibolya: nem lesz megállapodás a fővárosban a Fidesszel

Azokon a településeken, vagy megyékben, ahol az MDF jelenti a mérleg nyelvét a közgyűlésekben, a párt célja elsősorban a működőképesség biztosítása. Minden, az ország vagy a település javát szolgáló együttműködésben az MDF partner lesz - jelentette ki Dávid Ibolya az InfoRádió Aréna című műsorában. Az MDF elnökének szavaiból kiderült: a fővárosban nem kötnek általános együttműködési megállapodást a Fidesszel, a programjukban szereplő célok megvalósításában bármely oldallal együttműködnek.

Az MDF egy korrekt együttműködésre mindig nyitott volt, erre azonban az elmúlt időszakban nem kapott ajánlatot - jelezte Dávid Ibolya.

"Az MDF az elmúlt választáson vállalta a programját, az embereit, az értékeit. Tarlós István független volt. Immáron másodszor lehetett ezt eljátszani Schmitt Pál után, hogy a függetlenből másnap egy nagyon komoly megbízatással rendelkező pártpolitikus lesz, talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy Tarlós István ezt a választást elveszítette" - jegyezte meg az MDF elnöke.

Nincs szükség átfogó megállapodásra a Fidesszel

Tarlós István azon kijelentésére reagálva, miszerint hamarosan megvizsgálják az MDF-fel is a az együttműködés lehetőségeit, Dávid Ibolya kijelentette: többsége van az MSZP-SZDSZ koalíciónak, ebből adódóan nincs szükség átfogó együttműködési megállapodásra.

"Az együttműködésnek arra kell kiterjednie, hogy melyek azok a programok, amely mellet ők is és mi is igent nyomunk, vagy nemet nyomunk. Mivel ellenzékben nincs koalíció, nincs szükség egy olyan fajta együttműködésre mint az MSZP-SZDSZ között. Önálló párt vagyunk, önálló frakcióval, önálló programmal" - jelentette ki az MDF elnöke.

Programja megvalósításában bárkivel együttműködik az MDF

Programja megvalósításában, például a tiszta közélet, az átlátható közbeszerzések, és a korrupciómentes főváros megteremtésében minden segítséget megadnak a kisebbségben és a többségben lévő pártoknak is - hangsúlyozta Dávid Ibolya.

"Nincs értelme egy átfogó együttműködési megállapodást kötni, az elmúlt 4 éves parlamenti politizálásunk is azt mutatja, hogy az ellenzék ereje a párhuzamosságban van, erre a KDNP is jó bizonyíték, aki azért vált ki, hogy még több érvvel tudja segíteni a jobb ellenzéki munkát" - tette hozzá az MDF elnöke.

Nincs politikai válság, de afelé tart az ország

A bizalmi szavazás pontot tett a bizalmi válságra - vélekedett Dávid Ibolya a Gyurcsány-beszéd által kiváltott belpolitikai viharról szólva.

Az MDF elnöke hozzátette: az ellenzéknek tudomásul kell vennie, hogy demokratikus keretek között ilyen esetben nem tehet mást, minthogy kifejezi nemtetszését, de tudomásul veszi a parlamenti többség döntését.

A legkisebb ellenzéki párt elnöke hangsúlyozta: ma nincs politikai válság, de az ország annak az irányába tart.

Ha a teljes beszélgetést szeretné meghallgatni, kattintson ide.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×