eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Az orvosoknak elegük lett a miniszterből

Új tárgyalófél kijelölését kéri a kormánytól a Magyar Orvosi Kamara, mert a szervezet bizalma megrendült az Egészségügyi Minisztérium vezetésében.

A kamara elnöke elmondta: azért nem tartják megfelelőnek a tárca magatartását, mert az elmúlt hónapok egészségpolitikai intézkedéseinek meghozatalakor nem vették figyelembe a betegellátás érdekeit.

Éger István úgy fogalmazott: hiába közölték véleményüket és tettek különböző javaslatokat, csak nyilvános lejáratást és fenyegetéseket kaptak.

A szakember szólt arról is, hogy a Magyar Orvosi Kamara visszautasítja erődemonstrációnak tartja, hogy az egészségügyi tárca az adatvédelmi biztos állásfoglalása ellenére törvénytelen adatszolgáltatásra kötelezi a háziorvosokat.

Korábban Kertai Aurél, a kamara háziorvosi szekciójának vezetője az InfoRádióban azt mondta: lehetetlen helyzetbe hozták a háziorvosokat, akik, ha teljesítik az adatszolgáltatást, akkor megsértik az adatkezelést szabályozó törvényt, ha viszont megtagadják, akkor szankciókat hozhat ellenük az Országos Egészségbiztosítási Pénztár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×