eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A megszorító csomag áldozata lett az AIDS-szűrőbusz

A megszorítások miatt az Egészségügyi Minisztérium megvonta a támogatást több népegészségügyi programtól is, így nem járhat tovább az AIDS szűrőbusz sem. A Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesületének elnöke szerint jelentős eredményeket értek el a programmal. Földi Ágnes hozzátette: pályázati pénzből próbálják meg újra indítani a szűrő buszt.

Földi Ágnes az InfoRádiónak elmondta: a szaktárcától június közepén kaptak egy levelet, emailben arról értesítették őket, hogy nem tudják finanszírozni a busz további működését az idén. Annak kapcsán, hogy jövőre lesz-e támogatás, csak homályosan fogalmaz a levél, valahogy úgy, hogy majd megvizsgálják a lehetőségeket.

A Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesületének elnöke szerint a 27 millió forintból felszerelt modern szűrőbusz, amely tavaly tavaszra készült el, már az elmúlt évben is 8 hónapot állt, mielőtt a szervezet lobbizására beindult volna. Hat hónapos működés után, most ismét parkol a szűrőbusz.

Földi Ágnes a busz eredményességéről szólva elmondta: korábban 98 bőr- és nemibeteg gondozó 6 év alatt valamivel több mint 200 prostituáltat szűrt, a szűrőbusz segítségével 6 hónap alatt 571 prostituáltat vizsgáltak meg.

Az egyesület elnöke hozzáette: most pályázati úton próbálnak finanszírozást szerezni ahhoz, hogy ismét járhasson a szűrőbusz. Találtak is egy norvég pályázatot, amelyen lehetőség volna a busz két éves működéséhez elegendő összeg megszerzésére, ám 11 millió forint önrészt kellene biztosítaniuk két év alatt, és ezt egyelőre nem tudták előteremteni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×