eur:
389.72
usd:
362.72
bux:
68112.6
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kuncze: nem feltétlenül személyi változás kell

Az SZDSZ elnöke szerint akár szavazatveszés árán is helyre kell állítani a gazdasági egyensúlyt. "Ez kemény intézkedéseket kíván, és a koalíció ezért bukta el a mostani választási menetet" - jelentette ki Kuncze Gábor, aki "elég furcsának" nevezte Sólyom László államfő vasárnap esti beszédét.

Az SZDSZ elnöke szerint a négy évvel ezelőtti osztogatás - amit a Fidesz is megszavazott - és az államháztartási egyensúly felborulása miatt kell most mindenáron a gazdasági egyensúlyt kell helyreállítani. Ez kemény intézkedéseket kíván, és a koalíció ezért "bukta el" a mostani választási menetet.

Gyurcsány megfelel a kívánalmaknak

Kuncze Gábor rámutatott: meg lehet találni a jelenlegi helyzetre a politikai megoldást. A kisebbik koalíciós párt vezetője nem bocsátkozott részletekbe, ám azt kijelentette: "nem feltétlenül személyi változás kell", hanem elkötelezettség a reformok iránt és egy erősen reformpárti miniszterelnök. A liberális párt elnöke szerint Gyurcsány Ferenc eleget tesz a kívánalmaknak.

A reformfolyamat több mint két évig tart majd, nehéz lesz, érdekeket sért, tüntetéseket válthat ki. Ennek ellenére az ország előtt nincs más út - hangsúlyozta az SZDSZ elnöke.

Példátlan Sólyom-beszéd

A köztársasági elnök vasárnap esti beszédéről - melyben Sólyom László kijelentette: "az ország kárára lenne, ha minden az eddigi mederben folyna tovább" és közölte: a miniszterelnök a parlamentnek felel - Kuncze Gábor azt mondta: még nem volt rá példa, hogy egy köztársasági elnök egy választás napján a kormányfő lemondatása mellett állt volna ki.

A kisebbik kormánypárt elnöke "elég furcsának" nevezte Sólyom László beszédét. Kuncze Gábor szerint a politika iránti bizalom megcsappanásával és az erkölcsi válsággal indokolt felszólítás egy hosszú folyamat végeredménye, melynek része a kampányban elszabadult (többek között fideszes) ígéretözön is.

Nem tett jót a politikai közéletnek az sem, ahogy Sólyom László végül megszerezte a köztársasági elnöki széket - tette hozzá Kuncze Gábor.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×