eur:
388.88
usd:
360.34
bux:
68082.76
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Három és fél évet kapott a rendőrökre támadó rendőr

Három és fél éves, letöltendő börtönbüntetést kapott első fokon az a dunakeszi rendőrtiszt, aki szeptember 18-áról 19-ére virradóan részt vett az MTV székháza elleni ostromban.

A Fővárosi Bíróság katonai tanácsának bírója által is szigorúnak és súlyosnak mondott ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott és védője fellebbezett.

A dunakeszi rendőrtisztet négy rendbeli szolgálati közeg elleni súlyos testi sértéssel járó erőszak kísérlete miatt mondták ki bűnösnek, a garázdaság vádja alól felmentették.

A bíró kifejtette: az ítélet azt szolgálja, hogy mást elrettentsen a hasonló bűncselekményektől.

A fiatalember az ítélet szerint barátaival a Kossuth térre indult kíváncsiságból, majd ott hallották, hogy az MTV-székház előtt gyülekeznek az emberek.

A felvételek tanúbizonysága szerint a vádlott egy bottal a kezében, a bíró megfogalmazása szerint, "magából kikelve" üvöltött.

A tanúk vallomása alapján a fiatalember poroltót, illetve köveket dobott a rendőrök felé, valamint egy zászlórúddal bökött feléjük az MTV ajtaját védő rácson keresztül.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója a bíróság előtt posztoló rendőröktől megtudta, hogy az állományban nagy felháborodást keltett a dunakeszi rendőrtiszt esete, és a kollégák enyhének találták a három és fél év letöltendő börtönbüntetést.

Másik három férfi ügyében hozott ítéletet a Pesti Központi Kerületi Bíróság a budapesti zavargásokkal összefüggésben.

Két vádlottat csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatali személy elleni erőszak miatt 2 és fél év, illetve 2 év 10 hónap szabadságvesztésre ítéltek első fokon.

A harmadik férfi garázdaság és rongálás vádjával egy év két hónap börtönbüntetést kapott.

A vádlottak fellebbeztek a döntés ellen. A két héttel ezelőtti rendbontások miatt 102-en vannak előzetes letartóztatásban, négy gyanúsítottat házi őrizetbe helyeztek, tíz emberrel szemben lakhelyelhagyási tilalom van érvényben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×