eur:
389.69
usd:
362.75
bux:
68050.43
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Demszky: lemondásom rutinszerű

Az újraválasztott főpolgármester szerint országosan kedvezőtlenül alakult a koalíció számára a választás, de Budapesten másképp van: "egy nagy sárga tengerben mi vagyunk a piros-kék paca". Demszky Gábor szerint a fővárosra népszerűtlen takarékossági intézkedések várnak.

Az ötödszörre újraválasztott budapesti főpolgármester nem gondolta volna, hogy csak 1,6 százalékponttal tud nyerni. "A közgyűlésben éppen csak átvittük a lécet, de megvan a többség" - közölte Demszky Gábor a közszolgálati televízióban.

A liberális politikus utalt arra, hogy hamarosan lemond a képviselőségéről, hogy helyette az SZDSZ listájáról kerüljön be egy képviselő a fővárosi közgyűlésbe. Minthogy ő főpolgármesterként eleve szavazati joggal bír, így meglesz a koalíció 34-33 arányú többsége.

A főpolgármester lemondása kapcsán emlékeztetett arra, hogy "ez rutinszerűen így van, az előző közgyűlésben is így volt, s azt megelőzően is".

Demszky Gábor szerint a kormány megszorító intézkedései kihatnak a fővárosra is, ám az általa ígért fejlesztéseknek meglesz a fedezete - hangsúlyozta. "Van egy nagyon határozott szerződésem Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel. (...) Minden megvalósul, tartjuk a kormányprogramban foglaltakat" - mondta.

A főpolgármester továbbra is tartja magát ahhoz, hogy négy év múlva "nyugodtan átadhatja a stafétabotot". Lehetséges utódai közül Ikvai-Szabó Imrét, Dancs Gábort, Z. Halmágyi Juditot, Bojár Iván Andrást és John Emesét említette.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×