eur:
389.28
usd:
361.96
bux:
68141.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Bizalmi szavazást kérhet Gyurcsány Ferenc kormányfő

Az MSZP elnökhelyettese szerint bizalmi szavazást kérhet maga ellen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Ehhez az szükséges, hogy a szocialista frakció péntekre kezdeményezze az Országgyűlés plenáris ülésének összehívását - mondta Szekeres Imre.

Bár hivatalos döntés még nem született az ügyben, amennyiben Gyurcsány Ferenc kormányfő javasolja és azt a frakció is támogatja, pénteken sor kerülhet parlamenti ülésre - közölte az MSZP elnökhelyettese.

Szekeres Imre rámutatott: a pénteki ülésen a miniszterelnöknek lehetősége lesz bizalmi szavazást kérni, és ezzel pontot tenni ennek a folyamatnak a végére, annak érdekében, hogy minél hamarabb stabilitás legyen Magyarországon.

Az MSZP elnökhelyettese közölte: ha a bizalmi szavazás során, amelyet a kormány programjáról, annak végrehajtásáról tartanak, a miniszterelnök megkapja a többséget a parlamentben, akkor folytatja a munkáját. Az indítványról egyszerű többséggel döntenek.
Szekeres Imre kitért arra: a nap folyamán a szocialista párt vezetői egyeztettek arról, hogy folytatják az ország érdekében a gazdasági konszolidációt, és hogy a párt testületei kiértékelik az önkormányzati választásokat.

A bizalmi szavazással kapcsolatos tudnivalókat megtalálhatja itt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×