eur:
388.88
usd:
361.18
bux:
68123.84
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Az olcsóbb állam záloga az internet

A Cisco informatikai cég vezérigazgatója szerint az olcsóbb állam egyik záloga az Internet. John Chambers szerint az egészségügy az egyik olyan terület, ahol jelentős megtakarításokat lehet elérni a világháló segítségével.

A 140 milliárd dollár piaci értékű, hálózati technológia fejlesztésével foglalkozó Cisco vezetője szerint a versenyképesség legfontosabb elemei az oktatás, az infrastruktúra, az innováció és az ehhez szükséges kormánytámogatás.

John Chambers a Népszabadságnak adott interjújában elmondta azt is, hogy szerinte a kis- és középméretű vállalatok tudnak csak új munkahelyeket létrehozni. Ezek támogatására pedig esetleg kockázati-tőke alapot hoznak létre Magyarországon.

A cégvezető amellett érvel, hogy a technológiai fejlesztések révén lehet megvalósítani a valóban szolgáltató jellegű, úgynevezett e-kormányzatot - tehát elektronikus ügyintézést - amely olcsóbb és hatékonyabb a mainál.

Az üzletember úgy látja: a hatalmas költségvetési forrásokat felemésztő egészségügy az egyik olyan terület, ahol az új technológia le tudná szorítani a költségeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×