eur:
390.72
usd:
359.87
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

A kerület, ahol még 16. havi fizetést is kapott volna a polgármester

A lakossági felháborodás miatt a képviselőtestület ugyan nem fogadta el azt a javaslatot, hogy Kőbánya polgármestere 14., 15. és 16. havi fizetést kapjon, de György István fideszes polgármesterjelölt szerint így is - egy híján - minden szocialista képviselőnek van egyéb funkciója is. Verbai Lajos szocialista polgármesterjelölt szerint az irodavezetők fizetése is magasabb volt a polgármesterénél, ezt a helyzetet kellett rendezni.

"Olyan demokrácia deficit van Kőbányán, amit mindenképpen meg kell szüntetni. Tarthatatlan hagyomány az, hogy ma a tizenhét szocialista képviselőből tizenketten bizottsági elnökök, egy tanácsnok, két alpolgármester, egy polgármester, csak egynek nincs plusz funkciója" - mondta az InfoRádió választási vitaműsorában a Fidesz kőbányai polgármesterjelöltje.

György István szerint a polgármesteri 14., 15. és 16. havi fizetést is csak a közfelháborodás miatt nem szavazta meg a képviselőtestület.

Verbai Lajos szocialista polgármesterjelölt megjegyezte: azt azért tudni kell, hogy amikor ez a javaslat a képviselő-testület elé került, a polgármester fizetése kevesebb volt, mint az irodavezetőké. Ezt végül egy jogszabály-módosítással rendezték - tette hozzá.

Félelem uralkodik az intézményrendszerben?

György István úgy fogalmazott: egy tágabb értelemben vett demokrácia-deficitet is lát.

A Fidesz jelöltje szerint az intézményrendszerben is félelem uralkodik, sok esetben nem mernek szakmai véleményt megfogalmazni az emberek, mert félnek a retorzióktól.

"Nem szeretnék egy olyan kerületben élni, ahol politikai alapon ítélik meg az embereket", és fenyegetik az egzisztenciájukat - hangsúlyozta a Fidesz jelöltje.

"Egyetértenék Istvánnal, ha ilyen lenne a hangulat" - válaszolt Verbai Lajos, aki szerint azonban ez nem jellemző a kerületben.

A szocialista polgármesterjelölt saját példáját hozva kiemelte: maga sem egy "bólogató János", mégis 16 éve dolgozik már az önkormányzatnál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor párbajtőrvívó a negyedik, Pupp Réka cselgáncsozó az ötödik helyen végzett az olimpia második napján. Mind a két csapatunk, a női kézilabda és a férfi vízilabda is egygólos győzelmet aratott. Major Veronika nyolcadikként zárta a légpisztolyos női döntőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×