eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Orbán azt tanácsolja Almúniának, hogy próbáljon megélni nálunk

A kormánynak távoznia kell, és vinnie kell magával a csomagját - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Duna Televízió Reggel című műsorában.

Magyarországon az emberek egyre többen mondják, hogy a Gyurcsány-kormány felhatalmazás nélkül kormányoz, "erre, amit most tesz, senki nem hatalmazta fel őket, amire pedig felhatalmazták őket a választáson, azt pedig nem teszik" - fogalmazott a legnagyobb ellenzéki párt elnöke.

Orbán Viktor szerint úgy tűnik, "elpárolgófélben van, az is lehet, hogy tán már el is párolgott"a politikai és erkölcsi elfogadottsága a Gyurcsány-kormánynak.

A Fidesz elnöke a Kossuth téri tüntetőkről azt mondta: pártja nem fog elhatárolódni a tömegtől, hiszen ők a választópolgárok.

Az erőszakot elítéljük és elutasítjuk, de nem tartjuk helyesnek azt, amit az MSZP tesz, hogy kétségbe vonja a magyar embereknek a jogát, hogy ha nem tetszik a kormány és a kormányfő, akkor békésen és az alkotmányos keretek között kifejezzék véleményüket - tette hozzá.

Szerinte azok az emberek, akik a Kossuth téren vannak, jogi értelemben rendezett, a rendőrség által jóváhagyott politikai rendezvényen vesznek részt.

Orbán Viktor kiemelte: az MSZP-nek "kedvenc vesszőparipája" az, hogy a Fidesz miként tenné tönkre az országot.

A Fidesz kormányzása idején azonban nem voltak megszorító csomagok, nem voltak utcai zavargások - mondta.

A pártelnök véleménye szerint maga a miniszterelnök a gazdasági stabilitás gátja.

A Fidesz elnöke vitába szállt az EU pénzügyi biztosával arról, amit Joaquín Almunia a Gyurcsány-kormány által benyújtott konvergenciaprogrammal kapcsolatban mondott.

"Azt kívánom ennek az úrnak, hogy költözzön ide egy kicsit, éljen magyar fizetésből. (...) EU-s pénzügyi biztosi fizetéssel én is kiváló dolgokat tudok mondani, hogy mit kell csinálnia a magyaroknak, hogyan húzzák le róluk a bőrt (...)" - mondta Orbán Viktor.

Almunia: a konvergenciaprogram reális

Az Európai Bizottság pénzügyi biztosa szerdán azt mondta: nincs alternatívája a magyar konvergenciaprogramban szereplő kiigazításoknak.

Joaquín Almunia a közszolgálati televízióban nem válaszolt arra a kérdésre, hogy veszélyeztetné-e a szükséges intézkedések végrehajtását egy kormányválság, csupán annyit mondott: a jövőben kormányzó erőknek is ezt a programot kellene követniük.
Részletek itt!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Mivel az elkövetőt hasonló bűncselekmények miatt korábban már kétszer is elítélték, a mostani eset után lehetett alkalmazni a három csapás szabályát – mondta az InfoRádióban a Győri Fellebbviteli Főügyészség szóvivője. Takácsné Karácsony Anikó hozzátette: legkorábban 25 év múlva lehetne feltételesen szabadságra bocsátani a többszörös visszaeső bűnözőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×