eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Gyurcsány: ma könnyebb lenne a szívem

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint Orbán Viktor egyedül azt vetheti a szemére, hogy túl sokáig engedte, hogy Magyarország egy illúzió rabja legyen. Demszky Gábor koalíciós főpolgármester-jelölt szerint a vasárnapi választás tétje a béke és a nyugalom. Összefoglaló a szocialisták és a szabad demokraták közös fővárosi kampányzárójáról.

A miniszterelnök szerint a Fidesz elnöke egyedült azt vetheti a szemére, hogy túl sokáig hagyta illúzióban élni Magyarországot.

"Hogyha nem lepleztem volna a szavaimat vagy szándékaimat hosszú cirádákkal, és azt mondtam volna, amiben hiszek, hogy ti vagytok Magyarország, rátok van szükségünk, a ti erőfeszítésetekre, akkor ma könnyebb lenne a szívem" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

A kormányfő az MSZP és az SZDSZ fővárosi kampányzáróján óvott attól, hogy a választópolgárok olyanokat válasszanak meg polgármesternek, képviselőnek, akik úgy gondolják, meg kell küzdeniük a kormánnyal.

Demszky: a nyugalom a tét

Demszky Gábor koalíciós főpolgármester-jelölt szerint a vasárnapi önkormányzati választás tétje, hogy Budapesten folytatódik-e az építés politikája, vagy a rombolás és a destabilizáció politikája kap helyet.

Az 1990 óta hivatalban lévő főpolgármester a SYMA-csarnokban arra kérte a budapestieket, hogy vasárnap a béke, a nyugalom, a rend és a stabilitás mellett döntsenek, a rombolás és a destabilizáció politikájával szemben.

Demszky Gábor antidemokratikus, politikai káosszal fenyegető képtelenségnek nevezte a Kossuth téri tüntetők követeléseit.

Hiller: modern, nyugatias Magyarországot szeretnénk

Az MSZP elnöke a kormány és a főváros közötti együttműködés fontosságát hangsúlyozta. Hiller István arra kérte az embereket, hogy szavazzanak a MSZP és a koalíció jelöltjeire.

A pártelnök hangsúlyozta: demokratikus és tiszta választásokban érdekelt az MSZP, amely kiáll Gyurcsány Ferenc mellett. "Modern, nyugatias Magyarországot szeretnénk, ebben csak eszköz az egyensúlyteremtés, a stabilizáció és az uniós források befogadása" - mondta Hiller István.

Molnár Gyula: az emberek bíznak az MSZP-ben

Az MSZP budapesti elnöke szerint az emberek bíznak a pártban és a megkezdett munkában. Molnár Gyula szerint a kampányban kiderült az is, hogy Tarlós István nem független főpolgármester-jelölt, a Fidesz és a Jobbik támogatja, az a Jobbik, amelynek tagjai részesei voltak a Szabadság téren történteknek.

Molnár Gyula hozzáfűzte: Tarlós Istvánnak nincs programja, amit hallanak tőle, az plagizálás és közölte: a koalíciós pártok is rendet akarnak, az elmúlt években tettek is érte, nemcsak beszéltek róla.

Az MSZP fővárosi vezetője szólt arról is: arra készülnek, hogy megtartsák azokat a kerületeket, amelyeket már több cikluson át sikeresen vezetnek és arra is jó esélyt lát, hogy a 2002-ben elnyert kerületek, például a II. és az V. kerület, ismét MSZP-s vezetésű legyen.

A kampányzáró elején a résztvevők felállva köszöntötték Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, Hiller Istvánt, az MSZP elnökét, Molnár Gyulát és Demszky Gábort, az SZDSZ és az MSZP közös főpolgármester-jelöltjét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×