eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

"Nagy város, nagy koporsó, kis város, kis koporsó" - tüntetések országszerte

Szombaton is országszerte folytatódtak a hét eleje tartó tüntetések. Kaposvárott a demonstrálók szögeket ütöttek a "hazug kormány" koporsójába. Debrecenben hőlégballon találkozót "hiúsítottak" meg a békés tüntetők. Sok helyütt kisebb volt a demonstráló tömeg, mint az elmúlt napokban, mert sokan felmentek Budapestre, a Kossuth térre tüntetni.

Kaposvár

Mintegy százötvenen tüntettek szombaton este Kaposvárott Gyurcsány Ferenc és kormánya lemondását követelve, a demonstráció résztvevői szögeket ütöttek a "hazug kormány" koporsójába.

"Nagy város, nagy koporsó, kis város, kis koporsó" - jegyezte meg Csernák Árpád író, a Búvópatak főszerkesztője, a demonstráció koordinátora, utalva a fővárosi tüntetésen is szerephez jutott koporsóra, miközben a fia készítette - úgy két tenyérnyi - koporsót letette a Kossuth-szobor talapzatára.

Debrecen

Mintegy ötszázan követelték Debrecen főterén vasárnap este Gyurcsány Ferenc és kormányának távozását. Az alkalmi szónokok a kormány lemondása mellett kinyilvánították, hogy Debrecenbe várják a budapesti demonstráción résztvevőket is, azért, hogy "szétvigyék a forradalmat az egész országba".

A Református Nagytemplom előtti téren néhány hőlégballont akartak felfújni a Debrecenben rendezett nemzetközi hőlégballon-találkozó résztvevői. A gázégők nagy zaja azonban zavarta a demonstrációt, így többen követelték, hogy állítsák le a léggömbök felfújását, ami meg is történt.

Kecskemét

Egy órán keresztül tartott szombaton este a kormányellenes demonstráció Kecskemét főterén, ahol kevesebb, mint százan jelentek meg. Szombaton Kecskemétről sokan utaztak a fővárosba, hogy csatlakozzanak a Parlament előtti tüntetőkhöz.

Az MTI információi szerint szombaton este Baján volt a legnagyobb demonstráció Bács-Kiskun megyében, ahol a város főterén közel ezer ember tüntetett. A megmozdulás rendzavarás nélkül ért véget a Sugovica-parti városban is.

Szekszárd

Szekszárdon mintegy kétszázan tüntettek szombaton Gyurcsány Ferenc és a kormány lemondását követelve, nemzeti színű és Árpád-sávos zászlókat lobogtatva.

Annak ellenére, hogy többen elmentek Budapestre, a Kossuth térre, a szekszárdi tüntetők alig voltak kevesebben, mint pénteken.

Eger

Alig húszan követelték a kormány és a kormányfő távozását az úgynevezett Forradalmi Emlékbizottság által meghirdetett szombati "csendes demonstráción" Egerben, a város '56-os emlékművénél.

A demonstrálók száma napról napra apad a hevesi megyeszékhelyen. Ugyanakkor a szervezet, amely azóta létrehozta a "Forradalmi Intézőbizottságot", vasárnapra is demonstrációt hirdetett.

Békéscsaba

Békéscsabán, a Kossuth téren az előző napok 200-300 fős demonstrációival szemben most kevesebben, némileg több mint 100-an gyűltek össze, ám az MTI információi szerint a "hiányzók" közül többen Budapestre utaztak.

A tüntetők szombat este végig a téren maradnak, nem járják a várost, mint a korábbi napokban. Rendőri beavatkozás, ahogyan az előző napokon, úgy szombaton sem történt.

Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor egy tussal megverte Koch Máté legyőzőjét, s már a nyolc között jár

Andrásfi Tibor egy tussal megverte Koch Máté legyőzőjét, s már a nyolc között jár

Andrásfi Tibor az egyetlen tusra menő hosszabbításban egy lerohanó támadással legyőzte a venezuelai Grabiel Lugót, s bejutott a legjobb nyolc közé párbajtőr egyéniben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Heves harcok dúlnak Ukrajnában, az oroszok elfoglaltak egy újabb települést – Háborús híreink vasárnap

Heves harcok dúlnak Ukrajnában, az oroszok elfoglaltak egy újabb települést – Háborús híreink vasárnap

Az orosz védelmi minisztérium szombaton bejelentette, hogy erői sikeresen elfoglalták Lozuvatske települést az ukrajnai Donyeck megyében, Pokrovszk városától nem messze. Ez a térség az elmúlt hónapok leghevesebb frontcsatáinak helyszíne. Mindeközben az ukránok sem tétlenkedtek, Alekszej Szmirnov megbízott regionális kormányzó közlése szerint egy Ukrajna által indított dróntámadás következtében három orosz olajtartály gyulladt ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×