eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Kuncze szerint a megyei önkormányzatokban a Fidesz győz

Az SZDSZ elnöke szerint "valakiknek a hatalomvágya" juttatta ide az országot. Kuncze Gábor a budapesti Liberálisok Házában rendezett beszélgetésen azt mondta, hogy a fővárosi helyzet nem a Gyurcsány-beszéd nyilvánosságra kerülése miatt alakult ki, csak jó apropót ad mindannak, ami már "hónapok óta elő volt készítve".

Gyurcsány beszéde volt a szikra, "de szikra be volt készítve" - fogalmazott Kuncze Gábor.

Rámutatott: a Fidesz is megmondta, hogy a hozzájuk közelálló csoportok tiltakozni fognak a tandíj, a vizitdíj és a megszorítások ellen.

Véleménye szerint az MTV rombolása azonban nem volt tervben, "csak nem tudták féken tartani és visszagyömöszölni a szellemet a palackba".

Kuncze Gábor szerint az ellenzék démonizálni akarja Gyurcsány Ferencet.

A pártelnök azt mondta: hétfő óta látszik, hogy egy ilyen országban is élhetnénk - ha hagynánk. Ezért kell elmenni szavazni, a választás tétje, hogy világosan jelezni kell: erre az ország nem vevő - hangoztatta.

A pártelnök szerint Demszky ismét elnyeri a főpolgármesteri pozíciót, a Fidesz a megyei jogú városok nagy részében nem nyer, de többséget szerez a megyei önkormányzatokban. "Ott sok hatalom nincsen, csak hivatkozni lehet majd rá" - mutatott rá a liberális párt vezetője.

Kifejtette: négy éve a szocialisták túlnyerték magukat a megyei önkormányzatokban, 19-ből 16 önkormányzatot vezetnek. "Most fele alá fog menni szerintem és akkor erre lehet majd valamelyest hivatkozni" - mondta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×