eur:
371.27
usd:
344.88
bux:
47278.67
2023. június 2. péntek Anita, Kármen

A kerület, ahol vádaskodásokkal telik a kampány

A XXII. kerület fideszes polgármester-jelöltje, Szabolcs Attila szerint voltak olyan dolgok választási vetélytársa körül, amik "megkérdőjelezhetőek". Az MSZP-s jelölt, Bollók Istvánné szerint ezekből semmit sem bizonyítottak, így sérelmezi, hogy ellenfele ezekkel a vádakkal kampányol - hangzott el az InfoRádió önkormányzati választási vitaműsorában.

"Egy olyan kerületben, ahol ennyi probléma van, nyilvánvalóan nem lehet nagyon olyat mondani, amivel a másik nem ért egyet, inkább a hangsúlyok vannak máshol" - mondta a választási programok kapcsán Szabolcs Attila, a Fidesz, a KDNP, a Nemzeti Fórum és a Jobbik közös polgármester-jelöltje, aki szerint ugyanakkor rendkívül fontos lenne a kerületi pénzek hatékonyabb felhasználása.

Bollók Istvánné szocialista jelölt, a kerület jelenlegi polgármestere ellenfele programja kapcsán azt mondta: nem nagyon ismeri azt.

Mint kiderült, a szocialista jelölt Szabolcs Attilának csupán néhány szóróanyagát látta, ezekből azonban inkább a rá vonatkozó megjegyzések maradtak meg benne, amelyek "nagyon gonoszak és terhelőek" voltak.

"Gonosz megjegyzés, nem gonosz megjegyzés, éppen egy MSZP-s képviselő mondta egyszer, hogy nem elég becsületesnek lenni, becsületesnek is kell látszani. Voltak olyan dolgok, amik megkérdőjelezhetők" - reagált Szabolcs Attila.

Bollók Istvánné elmondta, hogy foglalkoztak azzal a kérdéssel, hogy milyen pénzből újította fel leégett házát, és miből vett lakást a lányának. Az őt ért vádakat ugyanakkor nem bizonyították be. Bizonyíthatóan családi pénzekből finanszíroztuk ezeket - hangsúlyozta a XXII. kerületi polgármester.

Nem arról van szó, hogy milyen pénzből vette lányának a lakást Bollók Istvánné, hanem arról, hogy egy olyan vállalkozótól vásárolta meg, aki az önkormányzattól vette meg előtte a telket - jelentette ki Szabolcs Attila, aki szerint ez elég ahhoz, hogy felmerüljön a gyanú.

Szabolcs Attila is ismeri azt a céget, amelytől a fia vett lakást, és annak is volt a kerületi önkormányzattal kapcsolata - vágott vissza Bollók Istvánné, hozzátéve: mégsem kampányol ilyesmivel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Ismét orosz területet ért támadás, új feladatot kap a Wagner csoport – Háborús híreink pénteken

Ismét orosz területet ért támadás, új feladatot kap a Wagner csoport – Háborús híreink pénteken

Az ukránbarát Orosz Önkéntes Hadtest és a Szabad Oroszország Légió ismét behatolhatott Oroszország Belgorodi területére. Moszkva állítása szerint visszaverték a támadást, egy videó szerint viszont a milicisták orosz tüzérségi eszközöket semmisítettek meg. A határ menti orosz települések – elsősorban Sebekino városa – napok óta tüzérségi támadás alatt állnak, de csütörtökön robbanás rázta meg a terület székhelyét, Belgorod városát is. Egyelőre visszavonul a frontvonalról a Wagner csoport és pihennek a zsoldosok, feltöltik tartalékaikat, ezután „valószínűleg Oroszország területén belül” folytatódik majd a harc – mondta Jevgenyij Prigozsin, a Wagner csoport vezére. Európai vezetők Moldovában tartottak találkozót, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnök sürgette hazája NATO-csatlakozását. Annalena Baerbock német és Szijjártó Péter magyar külügyminiszter azonban azt mondta, háborúban álló országnak nem szabad NATO-tagságot adni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×