INFORÁDIÓ 
2020. július 12. vasárnap
Dalma, Izabella

A kerület, ahol vádaskodásokkal telik a kampány

Infostart / InfoRádió

A XXII. kerület fideszes polgármester-jelöltje, Szabolcs Attila szerint voltak olyan dolgok választási vetélytársa körül, amik "megkérdőjelezhetőek". Az MSZP-s jelölt, Bollók Istvánné szerint ezekből semmit sem bizonyítottak, így sérelmezi, hogy ellenfele ezekkel a vádakkal kampányol - hangzott el az InfoRádió önkormányzati választási vitaműsorában.

"Egy olyan kerületben, ahol ennyi probléma van, nyilvánvalóan nem lehet nagyon olyat mondani, amivel a másik nem ért egyet, inkább a hangsúlyok vannak máshol" - mondta a választási programok kapcsán Szabolcs Attila, a Fidesz, a KDNP, a Nemzeti Fórum és a Jobbik közös polgármester-jelöltje, aki szerint ugyanakkor rendkívül fontos lenne a kerületi pénzek hatékonyabb felhasználása.

Bollók Istvánné szocialista jelölt, a kerület jelenlegi polgármestere ellenfele programja kapcsán azt mondta: nem nagyon ismeri azt.

Mint kiderült, a szocialista jelölt Szabolcs Attilának csupán néhány szóróanyagát látta, ezekből azonban inkább a rá vonatkozó megjegyzések maradtak meg benne, amelyek "nagyon gonoszak és terhelőek" voltak.

"Gonosz megjegyzés, nem gonosz megjegyzés, éppen egy MSZP-s képviselő mondta egyszer, hogy nem elég becsületesnek lenni, becsületesnek is kell látszani. Voltak olyan dolgok, amik megkérdőjelezhetők" - reagált Szabolcs Attila.

Bollók Istvánné elmondta, hogy foglalkoztak azzal a kérdéssel, hogy milyen pénzből újította fel leégett házát, és miből vett lakást a lányának. Az őt ért vádakat ugyanakkor nem bizonyították be. Bizonyíthatóan családi pénzekből finanszíroztuk ezeket - hangsúlyozta a XXII. kerületi polgármester.

Nem arról van szó, hogy milyen pénzből vette lányának a lakást Bollók Istvánné, hanem arról, hogy egy olyan vállalkozótól vásárolta meg, aki az önkormányzattól vette meg előtte a telket - jelentette ki Szabolcs Attila, aki szerint ez elég ahhoz, hogy felmerüljön a gyanú.

Szabolcs Attila is ismeri azt a céget, amelytől a fia vett lakást, és annak is volt a kerületi önkormányzattal kapcsolata - vágott vissza Bollók Istvánné, hozzátéve: mégsem kampányol ilyesmivel.

Kapcsolódó hang

Választási vitamûsor 1. rész
 
Választási vitamûsor 2. rész
 
Választási vitamûsor 3. rész
 
Választási vitamûsor 4. rész
 
Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018