eur:
385.37
usd:
355
bux:
68089.11
2024. május 21. kedd Konstantin

Tojásdarabok a moszkvai magyar követségen

Hírügynökségi jelentések szerint tintásüvegekkel dobálták meg a moszkvai magyar nagykövetség épületét. A külképviselet vezetője az InfoRádiónak arról számolt be, hogy erre utaló nyomokat sem az épületen, sem a kertben nem találtak, tojásdarabokat azonban igen.

Egy orosz honlap közölte azt a videofelvételt, amelyen úgy tűnik: 4 fiatalember palackokat dob át a külképviselet kerítésén, majd elszaladnak.

"Tintásüvegnyomait nem, csak tojásdarabokat találtak a moszkvai magyar nagykövetség munkatársai a külképviselet udvarán" - mondta az InfoRádiónak Székely Árpád.

A moszkvai magyar nagykövet szerint semmilyen fenyegetést nem kapott a külképviselet, teljesen nyugodt körülmények között végzik munkájukat. Azt látják, hogy az orosz hatóságok megerősítették a nagykövetség védelmét, de ez már a hét elején megtörtént - tett hozzá Székely Árpád.

A nagykövet szerint Moszkvában nagyon visszafogottan reagáltak arra, hogy az MTV ostrománál megrongálták a Szabadság téri szovjet hősi emlékművet is, és tudomásul vették azt a hivatalos magyar véleményt, miszerint vélhetőleg nem oroszellenes megnyilvánulásról volt szó, hanem egyszerűen a televízió közelsége miatt keletkezett sérülés az emlékművön.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.

Itt a jegybank kamatdöntése

Keddi ülésén 50 bázisponttal, 7,25 százalékra mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×