eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Szonda: tovább nőtt a Fidesz előnye, szoros verseny a fővárosban

Országosan tovább növelte előnyét a Fidesz, a fővárosban azonos támogatottsággal rendelkezik a két nagy párt - derül ki a Szonda Ipsos közvélemény-kutatásából. A két nagy párt híveinek részvételi hajlandóság is megegyezik.

Budapesten a választók 27-27 százaléka szavazna az MSZP-re és Fideszre, az SZDSZ 5, az MDF 2 százalékra számíthat. A két nagy párt hívei egyaránt 76 százalékos részvételi aktivitást mutatnak.

Országosan az összes választókorú szavazó körében stabilizálódott a Fideszre (34 százalék) és az MSZP-re (22 százalék) szavazók aránya. A részvételüket biztosra ígérők és pártot választók körében viszont nőtt az ellenzéki előny (54-34 a Fidesz javára).

A 10 ezer lakos alatti településeken állított pártlistákon várhatóan jelentős Fidesz-előnyre kell számítani az MSZP-vel szemben (38-19 az ellenzéki párt javára).

A 10 ezer lakosúnál nagyobb városokban szorosnak mondható a két párt versenye: a Fidesz 30, az MSZP pedig 26 százalékon áll.

A megyei jogú városokban a Fidesz sokkal jobban áll, mint az MSZP: 35 százalék szemben 19 százalékkal.

Emelkedett a titkolózók aránya. Ebből a jelenleg kilenc százalékos csoportból - más kérdésekre alapozott számítások szerint - mintegy hat százaléknyian a kormánypártok, három százaléknyian pedig az ellenzék hívei.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×