eur:
385.89
usd:
355.09
bux:
68411.47
2024. május 21. kedd Konstantin

Schmitt: minél többen járjanak fehérben!

Fehér szalag kitűzésére, fehér ruhadarabok viselésére buzdít a Fidesz mindenkit, aki tiltakozni akar a hazugság és az erőszak ellen. A társadalmi mozgalom kezdeményezését Schmitt Pál alelnök jelentette be.

A politikus, aki a sajtótájékoztató közben maga is kitűzött zakójára egy fehér szalagot, azt mondta: felhívnak mindenkit, aki elutasítja az erőszak és a hazugság minden formáját, hogy tűzzön ki fehér szalagot, viseljenek minél többen fehér inget, blúzt vagy pólót, a fiatalok hordjanak fehér karkötőt, fehér karszalagot, vagyis a magyar zászló színei mellett, jelenjen meg minél több helyen a fehér szín.

A társadalmi mozgalom mottója: utasítsd el az erőszakot, utasítsd el a hazugságot!

Fehér a béke, a tisztaság és az igazság színe - hangsúlyozta a politikus, hozzátéve, hogy a Fidesz nem hazugságon és durvaságon alapuló, hanem békés, tiszta és igazságos közéletet kínál.

A Fidesz a szabad és igaz véleménynyilvánítás oldalán áll, az alapvető szabadságjogok gyakorlásában nem korlátozhat minket sem a durvaság, sem a hazugság - jelentette ki.

Arra az újságírói kérdésre, hogy Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke Wittner Mária, Horváth János és Jakab István országgyűlési képviselő kizárására szólította fel a Fideszt a tüntetésben való részvételük miatt, Schmitt Pál azt mondta: a Fidesz elnöksége nem foglakozott ezzel a kérdéssel, ugyanakkor nem kívánnak senkit sem korlátozni abban, hogy véleményét bármilyen fórumon kifejtse.

"Aki akar, és igazat akar mondani, az minden fórumot felhasználhat erre" - tette hozzá.

Az MSZP tetteket vár

Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke azt mondta: a Fidesznek szavak helyett tettekkel kellene fellépnie a hazugság és az erőszak ellen.

Ám a Fidesz tettei szavainak éppen az ellenkezőjét támasztják alá. Ezért az MSZP elvárja, hogy a Fidesz tegyen hathatós lépéseket "igazmondóival" szemben, hogy "Császár Antal, a Fidesz országgyűlési képviselője ne buzdítson alkotmánysértésre, az adófizetés megtagadására" - fogalmazott Simon Gábor.

A kormánypárti politikus hozzátette: az MSZP elvárja minden politikai erőtől, így a Fidesztől és szövetségeseitől is, hogy tartsák tiszteletben Magyarország alkotmányos, demokratikus szabályait, hogy tegyenek meg mindent az ország nyugalmáért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 21. 10:43
×
×
×
×