eur:
385.39
usd:
355.2
bux:
67868.05
2024. május 21. kedd Konstantin

Orbán: az állam nem tudja garantálni a biztonságot

A Fidesz elnöke szerint az utóbbi napok eseményei azt bizonyítják, hogy az állam nem képes garantálni az emberek biztonságát. Orbán Viktor a TV2 esti műsorában úgy fogalmazott: elképzelhetőnek tartja, hogy az elmúlt napok eseményei a kormány által előre megtervezett titkosszolgálati akció részei.

A volt miniszterelnök megismételte véleményét arról, hogy megelőzhető lett volna a Szabadság téri rendbontás, ha a Magyar Televízió épülete elé megérkezett néhány tüntető petícióját beolvasták volna.

Orbán Viktor a miniszterelnök által kezdeményezett ötpárti találkozóról azt mondta: azért nem mentek el az eseményre, mert a Fidesz számára Gyurcsány Ferenc erkölcsi és politikai értelemben megbukott.

Orbán Viktor megismételte: nem megszorító csomagra, hanem olyan megoldásra van szükség, amely érinti a büntetőjogi felelősség megállapítását is.

Az ellenzéki politikus megerősítette: a társadalmi és gazdasági problémák kezelésére egy korlátozott felhatalmazással rendelkező szakértői kormányt kell létrehozni.

A Fidesz elnöke elmondta azt is: nem lemondták, hanem elhalasztották a Fidesz szombati nagygyűlését, a titkosszolgálati információk miatt.

A Magyar Televízió elleni hétfő éjszakai ostrommal, valamint a hét eleje óta tartó eseményekkel összefüggésben Orbán Viktor úgy fogalmazott: az állam totális csődöt vallott az ügyben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×