eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Török Gábor: ilyen sehol a világon nem fordulhat elő

Török Gábor politológus szerint a politikai pártok egymásra mutogatása bizonyítja legjobban, hogy miként jutott el a hétfő esti megmozdulásokig Magyarország. A politológus egyébként Juhász Ferenc szocialista alelnökkel és Navracsics Tiborral, a Fidesz frakcióvezetőjével hétfő éjszaka bent ragadt a televízió épületében.

Az MSZP politikusai közvetlen kapcsolatot látnak a hétfő éjszaka a Magyar Televíziónál történtek, és a Fidesz vezetőinek nyilatkozatai között. A Fidesz tagadja a vádakat és a szocialistákat teszik felelőssé a történtekért.

Török Gábor politológus szerint a pártok egymásra mutogatása demonstrálja legjobban, hogy miért jutott Magyarország oda, ahova.

A Magyar Televízió székházát megtámadó, autókat felgyújtó tüntetőkről a politológus úgy vélekedett, hogy "ilyen társaság minden demokratikus országban megtalálható, de az sehol a világon nem fordulhat elő, hogy egy 20-50 fős radikális csoport képes legyen ekkora galibát okozni és elfoglalni a közszolgálati tévét".

"Ennyi erővel a Parlament épületébe is bemehettek volna és akkor például a nemzeti koronában tehettek volna kárt" - mondta az InfoRádióban Török Gábor, aki szerint a biztosítás elégtelenre vizsgázott.

A politológus egyébként több órára bent ragadt az épületben a két politikussal együtt. "Semmilyen rendőri biztosítást és védelmet nem kaptunk. A tévé vezetői kalauzoltak minket és rejtették el annak a szobának a kulcsát, ahol biztonságban lehettünk. Előfordult, hogy le kellett kapcsolni a villanyt és csendben maradni, hogy a behatoló tüntetők meg ne találjanak minket" - emlékezett vissza jól hallhatóan megindultan Török Gábor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ki korán kel: Brazília ellen javíthat a női kézilabda-válogatott - élőben

Ki korán kel: Brazília ellen javíthat a női kézilabda-válogatott - élőben

A franciák elleni vereség után 9 órától a brazilokkal játssza második csoportmérkőzését a magyar női kézilabda-válogatott a párizsi olimpián. Kövesse velünk az eseményeket.

Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×