eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Tandíjellenes demonstráció miatt zárták le az ELTE két épületegyüttesét

Egy tervezett tandíjellenes demonstráció miatt zárta le ma délután 2 órától az ELTE Bölcsészettudományi Karának kampuszait az intézmény dékánja. Az InfoRádió az ELTE Hallgatói Önkormányzatától úgy tudja: egy Hallgatói Hálózat nevű szervezet hirdetett ma délutánra tüntetést a Trefort-kertbe és az Ajtósi Dürer sorra.

A hallgatói képviselet közleményéből kiderül: a Hallgatói Hálózat semmilyen módon nem egyeztetett a Hallgató Önkormányzattal, így a demonstráció nem lett volna szabályos.

A dékáni rendelet csak annyival indokolta a rendkívüli szünetet és a két kampusz lezárását, hogy azt a kar épületeinek védelmében teszik "egy, az egyetemen kívüli, azonosítatlan szerveződés által meghirdetett rendezvény okán".

Dr. Dezső Tamás rendelete szerint kedd éjfélig függesztik fel a tanítást a Trefort-kerti és az Ajtósi Dürer sori épületekben. Az intézmények kapuját bezárják, a diákok leghamarabb szerdán juthatnak be az épületekbe.

Az InfoRádió többször is próbálta elérni a kar dékánját, azonban sem ő, sem más nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az utolsó másodpercekben nyerte meg a brazilok elleni thrillert a női kézilabda-válogatott

Az utolsó másodpercekben nyerte meg a brazilok elleni thrillert a női kézilabda-válogatott

Ki korán kel, győzelmet lel: a magyar csapat ötgólos hátrányból jött fel, és Simon Petra góljával 25-24-re verte a brazilokat a párizsi olimpia csoportkörének második fordulójában.

Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×