eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Hadiállapot az MTV épületében

Hadiállapot volt éjszaka a Magyar Televízió épületében - mondta az MTV elnöke. Rudi Zoltán elmondta: a bent lévők úgy érezték, csapdába kerültek.

Miután a tüntetőknek sikerült behatolni az épületbe, majd módszeresen végigjárták azt - mondta Rudi Zoltán. Az elnök az InfoRádióban arra nem tudott válaszolni, hányan törhettek be székházba.

Szavai szerint, amikor a tömeg a Kossuth térről elindult az MTV épülete felé, még senki nem tudta, mi a céljuk. Az már csak a behatolásuk után, késő éjszaka derült ki, hogy petíciójukat akarták felolvasni.

Rudi Zoltán elmondta azt is: a Magyar Televízió 1-es és 2-es csatornájának adását éjjel 1 óra után függesztették fel, mert sem a rendőrök, sem a televízió biztonsági emberei nem tudták garantálni a munkatársak személyi biztonságát. A dolgozókat ekkor evakuálták az épületből.

A helyszínelés és a kárfelmérés jelenleg is tart. Rudi Zoltán elmondta: a feldühödött tömeg 5 híradós stábautót is felgyújtott, az épületből pedig laptopok, számítógépek tűntek el, a behatolók ajtókat feszítettek fel. Az elnök fosztogatásnak minősítette, ami a székházban történt.

Kósa-Somogyi György, az M2 programigazgatója azt mondta: több tízmillió forintos kárt okoztak a tüntetők.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ki korán kel: Brazília ellen javíthat a női kézilabda-válogatott - élőben

Ki korán kel: Brazília ellen javíthat a női kézilabda-válogatott - élőben

A franciák elleni vereség után 9 órától a brazilokkal játssza második csoportmérkőzését a magyar női kézilabda-válogatott a párizsi olimpián. Kövesse velünk az eseményeket.

Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×